Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Natuursteen onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Na verloop van tijd zal uw natuursteen vloer zijn glans verliezen. Door beschadigingen, krassen, vlekken en verkleuringen verdwijnt de prachtige uitstraling die het hoort te hebben. Bij Marmer Behandelen zijn wij ervaren op het gebied van natuursteen onderhoud en kunnen we diverse onderhoudswerkzaamheden aanbieden.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Natuursteen onderhoud: een overzicht

Soorten natuursteen

Voordat we in detail treden over het onderhoud van natuursteen, is het belangrijk om te begrijpen dat er verschillende soorten natuursteen zijn, elk met hun eigen unieke eigenschappen en onderhoudsvereisten. Enkele van de meest voorkomende soorten natuursteen zijn:

 1. Marmer
 2. Graniet
 3. Kalksteen
 4. Leisteen
 5. Travertin
 6. Zandsteen

Basisprincipes van natuursteen onderhoud

Natuursteen onderhoud kan in drie hoofdcategorieën worden onderverdeeld:

 1. Reiniging
 2. Bescherming
 3. Herstel en renovatie

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Reiniging van natuursteen

Dagelijkse reiniging

Voor dagelijkse reiniging is het belangrijk om een zachte bezem of stofzuiger met een zachte borstel te gebruiken om vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een vochtige dweil met een milde reiniger die speciaal is ontworpen voor natuursteen. Het is belangrijk om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden, omdat deze de natuursteen kunnen beschadigen. Voor meer informatie over het schoonmaken van natuursteen, kunt u onze uitgebreide gids raadplegen.

Periodieke dieptereiniging

Het is raadzaam om periodiek een dieptereiniging uit te voeren om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen. Dit kan gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf of door zelf de juiste producten en technieken te gebruiken. Lees meer over natuursteen behandelen.

Vlekken verwijderen

Als er vlekken op uw natuursteen ontstaan, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk aan te pakken om blijvende schade te voorkomen. Gebruik een zachte doek en een geschikte vlekkenverwijderaar voor natuursteen. Sommige soorten natuursteen, zoals marmer, zijn gevoeliger voor vlekken en vereisen extra aandacht bij het verwijderen van vlekken.

Bescherming van natuursteen

Impregneren

Het impregneren van natuursteen is een belangrijke stap om het oppervlak te beschermen tegen vlekken, vocht en andere schadelijke invloeden. Afhankelijk van het type natuursteen, kunt u kiezen voor een geschikt impregneermiddel. Bijvoorbeeld, voor marmer impregneren of graniet impregneren. Impregneren wordt meestal gedaan door een professional, maar u kunt het ook zelf doen met de juiste producten en instructies.

Onderhoudscontract

Het is verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten met een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in natuursteen onderhoud. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw natuurstenen oppervlakken regelmatig worden gecontroleerd en behandeld, zodat ze in optimale conditie blijven.

Herstel en renovatie van natuursteen

Schuren en polijsten

Na verloop van tijd kunnen natuurstenen oppervlakken krassen, dofheid en andere tekenen van slijtage vertonen. In dit geval kan het nodig zijn om de natuursteen te schuren en te polijsten. Dit proces verwijdert een dunne laag van het oppervlak en herstelt de oorspronkelijke glans en schoonheid van de steen. Schuren en polijsten kunnen worden uitgevoerd door een professional of, afhankelijk van de omvang van de schade, zelf worden gedaan met behulp van de juiste gereedschappen en technieken.

Renovatie en restauratie

In sommige gevallen kunnen natuurstenen oppervlakken aanzienlijke schade of slijtage vertonen, waardoor een uitgebreidere renovatie of restauratie nodig is. Dit kan het vervangen van beschadigde stenen, het opnieuw voegen van voegen of het aanbrengen van nieuwe afwerkingen omvatten. Het is belangrijk om een ervaren professional in te schakelen voor dit soort werk, aangezien onjuiste behandeling van natuursteen tijdens renovatie- of restauratieprocessen verdere schade kan veroorzaken.

Specifieke natuursteensoorten en hun onderhoud

Marmer

Marmer is een prachtige en luxueuze natuursteen die vaak wordt gebruikt voor vloeren, aanrechtbladen en andere oppervlakken. Marmer vereist speciale zorg om zijn schoonheid en glans te behouden. Enkele belangrijke aspecten van marmeronderhoud zijn:

Hardsteen

Hardsteen is een veelzijdige en duurzame natuursteen die geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Hardsteenonderhoud omvat:

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een specifieke soort hardsteen die vooral bekend staat om zijn unieke blauwgrijze kleur en fossiele insluitsels. Belgisch hardsteen onderhoud omvat:

Chinees hardsteen

Chinees hardsteen is een andere variant van hardsteen die populair is vanwege zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid. Onderhoud van Chinees hardsteen omvat:

Graniet

Graniet is een zeer duurzame en harde natuursteen die vaak wordt gebruikt voor aanrechtbladen en vloeren. Granietonderhoud omvat:

Leisteen

Leisteen is een natuursteen die vooral bekend staat om zijn gelaagde textuur en unieke kleuren. Leisteenonderhoud omvat:

Travertin

Travertin is een kalksteen die wordt gekenmerkt door zijn porositeit en warme, aardse kleuren. Travertin onderhoud omvat:

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Natuursteen schoonmaken

Het schoonmaken en onderhouden van natuursteen, zoals marmer, is essentieel om de pracht en duurzaamheid van uw oppervlakken te behouden. Met de juiste zorg kunnen uw marmeren oppervlakken vele jaren meegaan en hun natuurlijke schoonheid behouden. Hier zijn enkele handige tips voor het schoonmaken van natuursteen, met specifieke aandacht voor marmer.

 1. Regelmatig reinigen: Stof en vuil kunnen zich in de loop van de tijd ophopen op marmeren oppervlakken. Daarom is het belangrijk om regelmatig schoon te maken. Gebruik een zachte, droge doek of een stofwisser om stof en los vuil te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt tijdens het reinigen.
 2. Mild reinigingsmiddel gebruiken: Voor het dagelijks reinigen van marmer kunt u het beste een mild reinigingsmiddel gebruiken dat speciaal is ontwikkeld voor natuursteen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals zure of schurende reinigers, omdat deze het marmer kunnen beschadigen. Volg altijd de instructies op het etiket van het reinigingsmiddel voor de beste resultaten.
 3. Vlekken onmiddellijk behandelen: Gemorste vloeistoffen zoals koffie, wijn of olie kunnen vlekken achterlaten op marmer. Het is belangrijk om deze vlekken direct aan te pakken om permanente verkleuring te voorkomen. Dep de gemorste vloeistof voorzichtig op met een absorberende doek en gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor marmer om de vlek voorzichtig weg te wrijven. Het is altijd verstandig om een klein, onopvallend gebied te testen voordat u een reinigingsmiddel op een groter oppervlak gebruikt.
 4. Vermijd schurende materialen: Het gebruik van schurende materialen, zoals schuursponsjes of staalwol, kan krassen veroorzaken en het delicate oppervlak van marmer beschadigen. Kies in plaats daarvan voor zachte doeken of sponsen bij het schoonmaken van marmer.
 5. Regelmatig afdichten: Marmer is van nature poreus en kan gevoelig zijn voor vlekken en vochtindringing. Het regelmatig afdichten van uw marmeren oppervlakken met een geschikte marmersealer helpt een beschermende barrière te creëren en vermindert het risico op vlekken en schade.

Met deze eenvoudige richtlijnen kunt u de natuurlijke schoonheid van uw marmeren oppervlakken behouden en ervoor zorgen dat ze hun pracht behouden. Voor diepgaandere reiniging, restauratie of onderhoudswerkzaamheden is het altijd raadzaam om een professionele natuursteenexpert in te schakelen.

Gratis prijsindicatie

FAQ’s over natuursteen onderhoud

 • Hoe vaak moet ik mijn natuurstenen vloer of aanrechtblad onderhouden?

  De frequentie van het onderhoud hangt af van het gebruik en de locatie van de natuursteen. Een vloer in een drukbezochte ruimte heeft vaker onderhoud nodig dan een zelden gebruikte aanrechtblad. Over het algemeen is het aan te raden om uw natuurstenen oppervlakken elke 3-6 maanden te controleren op slijtage en eventuele behandelingen.

 • Kan ik mijn natuurstenen oppervlak zelf onderhouden?

  Hoewel het mogelijk is om basisreiniging en onderhoud zelf uit te voeren, is het voor ingrijpende behandelingen, zoals schuren, polijsten en impregneren, aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Zij hebben de expertise en professionele apparatuur om uw natuursteen op de juiste manier te behandelen.

 • Wat is het verschil tussen impregneren en kristalliseren?

  Impregneren is een proces waarbij een beschermende laag op het oppervlak van de natuursteen wordt aangebracht om het te beschermen tegen vlekken en vocht. Kristalliseren is een chemisch proces waarbij het oppervlak van de natuursteen wordt versterkt en verdicht, wat resulteert in een betere glans en duurzaamheid.

 • Zijn er speciale schoonmaakmiddelen die ik moet gebruiken voor natuursteen?

  Ja, het is belangrijk om pH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van natuursteen. Zure of basische schoonmaakmiddelen kunnen de steen beschadigen en onherstelbare schade aanrichten.

 • Wat kan ik doen om krassen op mijn natuurstenen vloer te voorkomen?

  Om krassen op uw natuurstenen vloer te voorkomen, kunt u viltjes onder meubels plaatsen, regelmatig stofzuigen en vegen om zand en vuil te verwijderen en een deurmat bij de ingang plaatsen om vuil van buitenaf op te vangen.

 • Hoe kan ik vlekken op mijn natuurstenen aanrechtblad verwijderen?

  Vlekken op natuursteen kunnen vaak worden verwijderd met een mengsel van water en een pH-neutraal reinigingsmiddel. Voor hardnekkige vlekken kunt u contact opnemen met een natuursteenspecialist voor advies en professionele behandeling.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.