Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Granito onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

In Italië noemt men het terrazzo, in Nederland granito. In beide gevallen wordt exact hetzelfde bedoelt namelijk een uniek gesteente dat gelijkwaardige karakteristieken heeft met marmer en andere steensoorten. Granito is honderden jaren geleden ontstaan tijdens het bouwen van kerken in Italië. Bij de bouw gebruikte de Italianen marmer en graniet.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Granito reinigen door een specialistische natuursteenexpert

Granito is een harde en karakteristieken steen, dat na verloop van tijd zijn glans kan kwijtraken. Wanneer u kiest voor tijdig specialistisch onderhoud zorgt u ervoor dat uw granito vloer ten alle tijden straalt zoals het hoort te stralen.

Met Marmer behandelen haalt u een betrouwbare partner met jarenlange ervaring op het gebied van natuursteen in huis. Dankzij onze brede kennis en passie voor natuursteen weten we als geen ander welke behandeling er nodig is om de oude glans van uw granito vloer weer terug te laten keren. Zo is het weer de eye catcher die het hoort te zijn.

Doordat de vloer jarenlang bewandeld is door duizenden mensen, werd de vloer langzaamaan gepolijst en ontstond er een vloer waar de restjes marmer en tevoorschijn kwamen. Men vond dit zo mooi, dat het steeds vaker als techniek werd gebruikt voor het creëren van een luxueuze vloer. Vandaag de dag is granito, of terrazzo, niet meer weg te denken uit het assortiment aan prachtige natuurgesteentes.

Granito

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Waarom granito?

Granito is een gesteente met een prachtig en historisch verhaal. Vaak halen mensen graniet en granito door elkaar, terwijl er een wezenlijk verschil bestaat. Zo is graniet een natuurproduct dat rechtstreeks vanuit gebergtes wordt gewonnen, terwijl granito een mengeling is van afgeslepen stukjes marmer en graniet in cement.

Toch is er een grote overeenkomst. Beiden geven een prachtige sfeervolle uitstraling aan woningen. Door de veelzijdigheid van de vloer kan granito voor verschillende interieurstijlen gebruikt worden. Vaak bestaat de vloer uit een mozaïek achtig patroon met diverse kleuren, waardoor het gemakkelijk te stijlen is met unieke woonaccessoires in uw woning.

Technieken voor granito onderhoud

U kunt uw granito vloer gerust zelf onderhouden. U kunt de vloer gewoon schoon houden door deze te reinigen met een zacht reinigingsproduct en lauw water. We adviseren hierbij om een reinigingsmiddel in huis te halen die speciaal geschikt is voor granito. Voorkom producten op basis van chloor, zuur of schuurmiddelen. Deze zijn namelijk erg schadelijk en kunnen uw granito beschadigen.

Aanvullend op het eigen onderhoud is het aan te raden om zo nu en dan een specialistisch bedrijf in te schakelen. Zij beschikken over de juiste vakkennis en materialen om ervoor te zorgen dat de vloer weer glanst zoals deze hoort te glanzen. De specialistische technieken die wij kunnen bieden zijn:

Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw vloer, en stellen we een behandelingsplan op. Dan ontvangt u vervolgens een offerte van ons, zodat u precies weet wat u mag verwachten.

“Behoud de glans en uitstraling van het karakteristieke granito, door het onderhoud uit te laten voeren door een gespecialiseerd natuursteenspecialist.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Kies voor de diensten van Marmer Behandelen

Marmer behandelen is al jaar en dag een bekende naam op het gebied van natuursteen onderhoud. Dankzij onze jarenlange ervaringen kunnen we een uniek en kwalitatieve onderhoudsbehandeling uitvoeren voor tal van steensoorten. Ook granito behoort tot een van onze expertises.

Het onderhoud van uw granito vloer bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst bespreken we samen wat de benodigde behandeling voor uw vloer is. Dit doen wij graag op locatie om een inschatting te maken van de huidige conditie. Op basis daarvan is het mogelijk om een proefstuk te behandelen op uw vloer, zodat u direct ziet wat het verschil tussen oud en nieuw is. Gaat u daarmee akkoord? Dan zorgen wij dat de gehele vloer weer straalt als nooit tevoren. Daar mag u van op aan!

“Granito schoonmaken en aanvullend periodiek onderhoud kunnen ervoor zorgen dat uw vloer weer glanst als nooit te voren. Doffe plekken, doffe vlekken, los vuil, hardnekkige vlekken en andere beschadigingen op het oppervlak verdwijnen als sneeuw voor de zon. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat uw vloer mooi blijft en u de lange levensduur kan rekken.”

Gratis prijsindicatie

 • Wat is granito?

  Granito, ook wel bekend als terrazzo, is een uniek gesteente met vergelijkbare kenmerken als marmer en andere steensoorten. Het is ontstaan tijdens de bouw van kerken in Italië, waarbij marmer en graniet werden gebruikt. Granito bestaat uit kleine stukjes marmer en graniet die in cement zijn ingebed. Het resultaat is een vloer met een mozaïekachtig patroon en diverse kleuren, waardoor het een prachtige en sfeervolle uitstraling heeft.

 • Waarom kiezen voor granito als vloer?

  Granito heeft een rijk historisch verhaal en biedt een unieke uitstraling aan woningen. Het is belangrijk om graniet en granito niet door elkaar te halen, aangezien ze verschillende materialen zijn. Granito bestaat uit gerecyclede stukjes marmer en graniet, terwijl graniet rechtstreeks uit gebergtes wordt gewonnen. De veelzijdigheid van granito maakt het geschikt voor verschillende interieurstijlen, en de kleuren en patronen kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met unieke woonaccessoires.

 • Hoe kan ik granito onderhouden?

  U kunt uw granito vloer zelf onderhouden door regelmatig schoon te maken met een zacht reinigingsmiddel en lauw water. Het is belangrijk om een reinigingsmiddel te gebruiken dat speciaal geschikt is voor granito en geen chloor, zuren of schuurmiddelen bevat, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. Daarnaast is het aan te raden om periodiek een specialistisch bedrijf in te schakelen voor het uitvoeren van onderhoudsbehandelingen, zoals schuren, kristalliseren, polijsten, impregneren, afslijpen en grondige reiniging. Deze specialistische technieken zorgen ervoor dat de glans en uitstraling van uw granito vloer behouden blijven.

 • Hoe kan ik mijn granito vloer beschermen tegen krassen?

  Marmer Behandelen biedt professionele polijstdiensten voor granito vloeren. Door het polijsten van uw granito vloer kunnen we de glans en uitstraling herstellen en eventuele krassen en doffe plekken verwijderen. Onze ervaren natuursteenexperts gebruiken geavanceerde technieken en hoogwaardige polijstmiddelen om uw vloer weer in topconditie te brengen.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.