Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Travertin

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Travertin is een van de populairste steensoorten in Nederland. Het uiterlijk van travertin is te vergelijken met marmer. Hierdoor is het een veelgebruikt alternatief in diverse interieurstijlen. Vanwege de kwetsbaarheid van het steen is tijdig onderhoud te adviseren. Door te kiezen voor een ervaren bedrijf op het gebied van vloeren behandelen, bent u verzekerd van een kwalitatieve behandeling.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is travertin?

Travertin, ook wel travertijn of travertine genoemd, is een kalksteen dat gevormd wordt door neerslag van kalk uit onverzadigd en warm water. Hierdoor ontstaan er onregelmatige poriën die zijn ontstaan door takjes en bladeren die verteert zijn. De kalksteen is kwetsbaar en heeft daarom behoefte aan de juiste, specialistische benadering.

Marmer Behandelen heeft jarenlange ervaring op het gebied van onderhoud voor natuurstenen. Hierdoor kunnen wij herstellen dat wij voor diverse steensoorten een passen behandeling realiseren. Travertin behoort tot de groep van natuurstenen die Marmer Behandelen wekelijks behandeld.

“Geef uw travertin vloer de zorg die het verdient, door te kiezen voor specialistisch onderhoud keert de oude glans weer terug.”

Travertin

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

De voordelen van travertin onderhoud

Travertin is een prachtig natuurlijk steenmateriaal dat vaak wordt gebruikt voor vloeren, wandbekleding en andere interieurtoepassingen. Het onderhouden van travertin vloer schoon heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Behoud van de esthetiek: Travertin heeft van nature een unieke en elegante uitstraling. Door regelmatig onderhoud te plegen, zoals het reinigen en polijsten van het oppervlak, behoudt travertin zijn oorspronkelijke schoonheid en glans. Dit zorgt ervoor dat je vloeren en andere travertinoppervlakken er altijd mooi en verzorgd uitzien.

Duurzaamheid: Travertin is een duurzaam materiaal dat goed bestand is tegen slijtage en beschadigingen. Door regelmatig onderhoud te plegen, zoals het aanbrengen van een beschermende sealer, kun je de levensduur van travertin verlengen. Hierdoor blijft het oppervlak langer glanzend bestand tegen krassen, vlekken en andere vormen van schade.

Gemakkelijk schoon te maken: Travertin is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken. Regelmatig onderhoud, zoals het stofzuigen of vegen van het oppervlak, voorkomt dat vuil en stof zich ophopen en krassen veroorzaken. Het is belangrijk om travertin te reinigen met milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen om schade aan het oppervlak te voorkomen.

Verbeterde hygiëne: Travertin is een poreus materiaal en kan vlekken en bacteriën vasthouden als het niet goed wordt onderhouden. Door regelmatig te reinigen en te desinfecteren, kun je de hygiëne van travertinoppervlakken verbeteren en de groei van bacteriën en schimmels voorkomen.

Waardevastheid: Het onderhouden van travertin kan bijdragen aan het behoud van de waarde van je woning of gebouw. Goed onderhouden travertinoppervlakken zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar kunnen ook een positieve invloed hebben op de algehele waarde van je eigendom.

Travertin vloer schoonmaken?

Het reinigen van uw travertin tegels of vloer is in de meeste gevallen zelf uit te voeren. Lichte krassen, oppervlakkige vlekken en makkelijk te bestrijden plekken kunnen op een relatief eenvoudige wijze worden verwijderd door verschillende schoonmaak methodes. Merkt u dat er meer expertise nodig is om de vloer weer in ere te herstellen? Dan kunt u uiteraard contact opnemen met een kundig bedrijf als Marmer Behandelen. We helpen u graag om eventuele beschadigingen en krassen uit de vloer te krijgen met behulp van onze expertise.

De voordelen

Travertin blijft koel in warme omstandigheden;

Ideaal geschikt voor vloerverwarming;

Travertin is anti slip;

Travertin gaat ontzettend lang mee.

Travertin laten behandelen door gespecialiseerd bedrijf

Travertin is een prachtig gesteente dat luxe en warmte geven aan een ruimte. Na verloop van tijd zult u echter merken dat de glans verdwijnt. Krassen, vlekken en andere beschadigingen zorgen ervoor dat de vloer een oude en verkleurde indruk wekt. Door te kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf wordt de vloer weer naar oude glorie hersteld.

Bij marmer Behandelen bieden we altijd een vrijblijvend proefstuk op locatie. Wij komen dan bij u langs om twee m2 van uw vloer te behandelen. Zo ziet u direct wat het verschil is tussen de oude staat en de nieuwe staat. Gaat u hier mee akkoord, dan kunnen wij direct verder met het totale onderhoud van uw travertine tegel vloer.

Waarom kiezen voor Marmer Behandelen?

Marmer Behandelen heeft jarenlange expertise opgebouwd op het gebied van natuursteen. Of het nu gaat om marmer, granito, travertin of hardsteen, wij kunnen een breed pakket aan natuursteen behandelingen bieden.
Zo ook voor travertin, een natuursteen die behoefte heeft aan de juiste behandeling. Dankzij onze uitgebreide kennis, in combinatie met de geschikte middelen en innovatieve apparatuur, zorgen wij ervoor dat uw travertin vloeren weer glanst als nooit tevoren.

Gratis prijsindicatie

 • Wat is travertin en hoe wordt het gevormd?

  Travertin, ook wel travertijn of travertine genoemd, is een kalksteen die ontstaat door de neerslag van kalk uit onverzadigd en warm schoon water. Deze neerslag wordt gevormd door de afzetting van mineralen en organisch materiaal, zoals takjes en bladeren, die in het water aanwezig zijn. Na verloop van tijd kristalliseert deze neerslag en vormt het de karakteristieke structuur van travertin met zijn onregelmatige poriën.

 • Wat zijn de voordelen van het onderhouden van travertin?

  Het onderhouden van travertin biedt verschillende voordelen. Ten eerste behoudt travertin zijn esthetiek, zoals zijn unieke en elegante uitstraling, door regelmatig onderhoud zoals reiniging en polijsten. Daarnaast verlengt onderhoud de duurzaamheid van de travertin tegel, waardoor het product beter bestand is tegen slijtage en beschadigingen. Travertin is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor vuil en stof zich niet ophopen en krassen worden voorkomen.

  Bovendien verbetert regelmatig onderhoud de hygiëne van travertinoppervlakken en voorkomt het de groei van bacteriën en schimmels. Tot slot draagt het onderhouden van travertin bij aan de waardevastheid van je woning of gebouw, aangezien goed onderhouden travertinoppervlakken er aantrekkelijk uitzien en de algehele waarde van het eigendom positief beïnvloeden.

 • Hoe kan ik travertin het beste schoonmaken en onderhouden?

  Travertin kan het beste schoongemaakt worden door regelmatig te stofzuigen of vegen om vuil en stof te verwijderen. Voor een diepere reiniging is het aan te raden om milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal geschikt zijn voor natuursteen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze het oppervlak van travertin kunnen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk om travertin te beschermen met een sealer om het oppervlak te verzegelen en te beschermen tegen vlekken en beschadigingen. Het is raadzaam om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor het diepgaande onderhoud van travertin, zoals reiniging, polijsten en het aanbrengen van een sealer.

 • Waarom zou ik kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf zoals Marmer Behandelen voor het onderhoud van mijn travertin vloer?

  Het kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf zoals Marmer Behandelen biedt verschillende voordelen. Deze bedrijven hebben jarenlange expertise en ervaring op het gebied van natuursteenonderhoud, waaronder ook travertin. Ze beschikken over de juiste kennis van zuren, middelen en innovatieve apparatuur om travertin op de juiste manier te behandelen.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.