Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Leisteen onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Opzoek naar Leisteen onderhoud? Leisteen is een prachtig gesteente wat een luxueuze en warme sfeer creëert in uw woning. Logischerwijs is het een van de populairste natuurgesteente in verschillende interieurstijlen. Leisteen heeft een diepe en donkere kleur en kenmerkt zich door een herkenbaar reliëf. Marmer behandelen staat voor u klaar.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is leisteen?

Leisteen is een metamorf gesteente die wordt gevormd door de sedimentaire afzetting van klei en mineralen. Het is een gesteente dat bestaat uit dunne laagjes, ook wel leien genoemd, die zich gemakkelijk laten splitsen in platte, gladde oppervlakken. Leisteen staat bekend om zijn unieke textuur, variërende kleurschakeringen en natuurlijke schoonheid.

Het wordt veel gebruikt als bouwmateriaal, met name voor dakbedekking, vloeren, gevelbekleding en wandbekleding. Leisteen wordt ook vaak gebruikt voor decoratieve toepassingen, zoals in keukens, badkamers en andere interieurruimtes. Leisteen wordt wereldwijd gevonden, maar sommige bekende vindplaatsen zijn onder andere Brazilië, Spanje, China, India, de Verenigde Staten en verschillende Europese landen. Elke regio heeft zijn eigen specifieke kenmerken en kleurtinten van leisteen, waardoor er een breed scala aan keuzes is voor verschillende smaken en ontwerpstijlen.

Vanwege de duurzaamheid, hittebestendigheid en natuurlijke uitstraling van leisteen is het een populaire keuze geworden voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het vereist echter regelmatig professionele onderhoudsbeurt en juiste reiniging om de levensduur en het uiterlijk van de leisteen te behouden.

Leisteen onderhoud

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Wat is leistenen vloer onderhoud?

Leisteen is een metamorf natuurgesteente. Dat houdt in dat de steen een metamorfose heeft begaan. Door hoge druk en veranderende temperaturen is de samenstelling van klei verandert tot een steen dat bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor is leisteen gemakkelijk te splijten en te bewerken. Om die reden zagen we vroeger dat leisteen regelmatig werd gebruikt voor dakbedekking of het maken van schrijfgerei. Vandaag de dag is het vooral een steen dat veel gebruik wordt in luxueuze en trendy woningen.

“Kleine krasjes, vlekken door zure producten en het meeste vuil kan worden verwijderd met behulp van leisteen vloer onderhoud.”

Waarom uw leisteen onderhoud door Marmer Behandelen

 • Wij verzorgen het leisteen onderhoud zonder overlast;
 • Uw leistenen vloer weer zo goed als nieuw;
 • Langere levensduur door tijdig onderhoud;
 • De kwaliteit en uitstraling van leisteen blijft behouden;
 • Gebruik van specialistische en duurzame materialen;
 • Planmatig onderhoud naar wens van de klant;
 • Bent u niet tevreden? Dan zorgen wij dat we met een passende oplossing komen.

Leisteen vloer schoonmaken

Leisteen reinigen is een behandeling die om veel expertise vraagt. Het schoonmaken en onderhouden van een leisteen vloer is essentieel om de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van het materiaal te behouden. Leisteen is een prachtige natuursteen die bekend staat om zijn unieke textuur en kleurschakeringen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om een leisteen vloer effectief schoon te maken en te beschermen.

Om te beginnen, is het belangrijk om regelmatig de leistenen vloer goed schoon te maken om vuil, stof en vlekken te verwijderen. Gebruik een zachte bezem, stofzuiger met een zachte borstel of een stofwisser om los vuil en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van harde borstels of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

Om de leisteen vloer goed grondig te reinigen, kunt u een mild reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor natuursteen. Meng warm water met een kleine hoeveelheid pH-neutrale zeep of een speciaal reinigingsmiddel voor leisteen. Gebruik een zachte mop of een spons om het reinigingsmengsel op de vloer aan te brengen en veeg voorzichtig het oppervlak schoon. Zorg ervoor dat u het vuile water regelmatig ververst om te voorkomen dat het vuil weer op de vloer wordt verspreid.

Leisteen laten reinigen

Wilt u er zeker van zijn dat het reinigen van uw leisteen vloer naar wens gaat? Kies dan voor het laten reinigen van uw leistenen vloer door Marmer Behandelen. Wij zijn expert op het gebied van leisteen reinigen en kunnen ervoor zorgen dat de vloer intensief wordt gereinigd.

Zo is uw leisteen vloer schoon, glanzend en beschermd tegen nieuwe vlekken en beschadigingen. Lees meer over leisteen vloer schoonmaken.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Onderhoud leisteen vloer

Marmer Behandelen beschikt over de vakkennis en ervaring om verschillende onderhoudswerkzaamheden voor leisteen te bieden. Naast het reinigen en impregneren, doen wij ook regelmatig aan leisteen reparaties. Hierbij proberen we grove beschadigingen, krassen en zichtbare vlekken weg te werken. We zorgen er hierbij voor dat de vloer weer zo goed als nieuw is.

Laat uw leistenen vloer weer glanzen en kies voor de diensten van Marmer Behandelen.

Kies voor leisteen vloer onderhoud van Marmer Behandelen

Kwaliteit en persoonlijke aandacht staan hoog in ons vaandel. Daarom vertrekken wij pas wanneer we 100% tevreden zijn. We laten de resultaten ook altijd aan de klant zien voordat we onze materialen opruimen.

Dankzij onze uitgebreide kennis, in combinatie met de geschikte middelen en innovatieve apparatuur, zorgen wij ervoor dat uw leistenen vloer snel weer glanst als nooit tevoren. Wilt u eerst een proefstuk zien, voordat u beslist om verder in zee te gaan met ons? Dat kan! Op afspraak komen we graag langs om een stuk van uw vloer te behandelen, zodat u daadwerkelijk het verschil kan zien.

Gratis prijsindicatie

Veel gestelde vragen

 • Kan ik Leisteen vloer zelf schoonmaken?

  Leisteen vloer reinigen? Dat kunt u uiteraard zelf proberen. Gebruik daarvoor schoon lauw water met een kleinbeetje zuurvrije grondreiniger en een zachte doek. Zorg ervoor dat de grondreiniger specifiek geschikt is voor natuursteen, om schade aan de leisteen te voorkomen.

  Meng het schoonmaakmiddel met het water volgens de instructies op de verpakking. Gebruik vervolgens een zachte mop, spons of dweil om het reinigingsmengsel op de vloer aan te brengen. Veeg voorzichtig het oppervlak schoon en let erop dat u niet te veel water gebruikt, omdat dit vlekken kan veroorzaken.

 • Hoe vaak moet ik mijn leisteen schoonmaken?

  Het is aan te raden om uw leistenen vloer regelmatig schoon te maken, idealiter wekelijks of tweewekelijks. Dit helpt bij het verwijderen van vuil, stof en vlekken en houdt de vloer er fris en verzorgd uit.

 • Welke reinigingsproducten kan ik het beste gebruiken voor het schoonmaken van mijn leistenen vloer?

  Het wordt aanbevolen om milde, zuurvrije reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor natuursteen, zoals leisteen. Vermijd agressieve chemische reinigingsmiddelen, omdat deze de leisteen kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan pH-neutrale of zeepvrije reinigers.

 • Hoe kan ik vlekken op mijn leistenen vloer voorkomen?

  Om vlekken op uw leistenen vloer te voorkomen, is het belangrijk om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te vegen. Gebruik ook onderzetters of placemats onder glazen, potten en pannen om direct contact met het oppervlak van de vloer te vermijden. Het regelmatig impregneren van de leisteen vloer kan ook helpen om de poriën te verzegelen en de vlekbestendigheid te verbeteren.

 • Kan ik mijn leistenen vloer polijsten als deze dof is geworden?

  Ja, als uw leistenen vloer na verloop van tijd dof is geworden, kunt u deze polijsten om de glans te herstellen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en geschikte polijstproducten voor natuursteen te gebruiken. Het is raadzaam om professionele hulp in te schakelen of advies in te winnen bij een specialist in het onderhoud van natuursteen om ervoor te zorgen dat de polijstprocedure correct wordt uitgevoerd.

 • Moet ik mijn leistenen vloer laten impregneren?

  Ja, het wordt aanbevolen om uw leistenen vloer te impregneren, vooral na het schoonmaken of polijsten. Het impregneren helpt de poriën van de leisteen te verzegelen en biedt bescherming tegen vlekken en vocht. Kies voor Marmer Behandelen voor een kundige behandeling van uw vloer.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.