Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Natuursteen Impregneren

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Het onderhoud van uw natuursteen vloer is niet compleet zonder het aanbrengen van een beschermlaag. Dit maakt het volledig vocht- en vuilafstotend zodat problemen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Daarom hebben wij van natuursteen impregneren ook onze specialisatie gemaakt.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Waarom natuursteen impregneren?

Impregneren is het aanbrengen van een beschermlaag op natuursteen door middel van een impregneermiddel. Dit wordt meestal gedaan nadat een vloer nieuw gelegd is of wanneer een vloer is behandeld. Denk aan reinigen, schuren of slijpen. Het middel dringt diep door in de steen en hecht zich, zodat de vloer beschermd wordt tegen vocht, vlekken en vuil.

Door het impregneren kunnen problemen in de toekomst worden voorkomen. Bovendien wordt het schoonmaken van vloeren, trappen en badkamers zo een stuk gemakkelijker.

Ons speciale impregneermiddel kan tot diep in de steen doordringen en biedt een langdurige oplossing. Wij beschermen alle soorten natuurstenen vloeren en hebben ook voor uw vloer een bijzonder geschikte behandelmethode.

Natuursteen impregneren

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Zelf natuursteen impregneren

Een natuurstenen vloer impregneren kunt u zelf proberen met doe-het-zelf impregneermiddelen. Hoe vaak en op welke wijze dit moet gebeuren, hangt af van de steensoort en de intensiteit van het gebruik. Bij het gebruik van particuliere middelen bestaat de kans dat de impregneerlaag snel slijt. Dit komt doordat het product niet diep genoeg in de steen trekt en dus op de vloer komt te liggen.

Daarnaast dient de vloer eerst goed gestript te worden, zodat de nieuwe impregneerlaag niet over de oude laag wordt aangebracht. Wanneer u voor een professionele aanpak kiest bent u er zeker van dat de juiste impregneermethode wordt toegepast in combinatie met een kwalitatief middel.

Wat mag niet op natuursteen?

Om schade aan uw natuursteen te voorkomen, is het belangrijk om de volgende producten niet te gebruiken:

 • Zure middelen: Vermijd het gebruik van zure reinigingsmiddelen op kalkhoudende natuursteensoorten zoals marmer. Zuren kunnen de structuur van de steen aantasten en etsplekken veroorzaken.
 • Schuurspons: Gebruik geen schuurspons of andere schurende materialen op uw natuursteen, omdat deze krassen kunnen veroorzaken en het oppervlak kunnen beschadigen.
 • Bijtende middelen: Vermijd het gebruik van bijtende chemicaliën, zoals bleekmiddel of ammoniak, omdat deze de natuursteen kunnen beschadigen en de kleur kunnen aantasten.
 • Heet water: Gebruik geen heet water bij het reinigen van natuursteen, omdat dit thermische schokken kan veroorzaken en de structuur van de steen kan beschadigen.
 • Groene zeep buiten: Vermijd het gebruik van groene zeep om natuursteen buiten schoon te maken. Deze zeep kan een vettig residu achterlaten en de natuurlijke uitstraling van de steen aantasten.

Door deze producten te vermijden, kunt u uw natuursteen behouden en beschermen tegen schade, zodat het zijn prachtige uitstraling behoudt. Door uw natuursteen te impregneren wordt uw vloer wel beter bestand tegen bovenstaand benoemde factoren.

Wat is het beste natuursteen impregneermiddel?

Het beste natuursteen impregneermiddel hangt af van verschillende factoren, zoals het type natuursteen, de specifieke eigenschappen van de steen en het beoogde gebruik ervan. Er zijn verschillende hoogwaardige impregneermiddelen op de markt die effectief zijn voor verschillende soorten natuursteen.

Het is raadzaam om een impregneermiddel te kiezen dat specifiek is ontwikkeld voor het type natuursteen dat u wilt behandelen. Zo kunt u profiteren van de beste bescherming en resultaten. Het is ook belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van het impregneermiddel, zoals waterafstotendheid, ademend vermogen en duurzaamheid.

Bij het kiezen van het beste impregneermiddel kunt u advies inwinnen bij een specialist op het gebied van natuursteen. Zo kunnen wij u helpen bij het identificeren van het juiste impregneermiddel dat voldoet aan uw specifieke behoeften en de kenmerken van uw natuursteen.

Van natuursteen vloeren tot tegels, niets is ons te gek

Wat voor soort natuursteen dan ook, bij Marmer Behandelen impregneren wij wekelijks diverse soorten gesteente. Of het nu gaat om natuursteen tegels of natuurstenen vloeren, onze expertise loopt ontzettend breed uiteen.

Zo ziet uw natuursteen vloer er weer uit als een nieuwe vloer, zonder lelijke vlekken, diepe krassen en andere beschadigingen. En dat is zeker de moeite waard!

Voordelen van natuurstenen vloer impregneren

Het voordeel van een geïmpregneerde natuursteen is dat het een beschermende laag vormt op het oppervlak, waardoor de steen beter bestand is tegen vlekken, waterindringing en andere schadelijke invloeden. Deze impregnerende behandeling zorgt ervoor dat de natuursteen langer zijn oorspronkelijke glans en kleur behoudt, waardoor het gemakkelijker te onderhouden is.

Bovendien vermindert het risico op beschadiging door zuren, oliën en andere vloeistoffen die normaal gesproken in contact kunnen komen met het oppervlak. Het geïmpregneerde natuursteen biedt dus een duurzame bescherming en verlengt de levensduur van de vloer, waardoor het een waardevolle investering is voor uw interieur.

De voordelen op een rijtje

 • Bescherming tegen vlekken
 • Weerstand tegen vocht
 • Behoud van oorspronkelijke uitstraling
 • Vermindering van vuilophoping
 • Verlengde levensduur
 • Milieuvriendelijk

Wat is impregneren van natuursteen?

Natuursteen impregneren is een kundige behandeling, die vaak nodig is wanneer u uw natuurstenen oppervlakken wilt beschermen tegen vlekken, vocht en andere schadelijke invloeden. Bij deze behandeling wordt een speciale impregneermiddel aangebracht op het oppervlak van de natuursteen. Dit impregneermiddel dringt diep in de poriën van de steen en vormt een onzichtbare beschermlaag.

Het impregneermiddel vult de poriën van de steen op en vermindert de capillaire werking, waardoor vocht minder snel in de steen kan doordringen. Hierdoor wordt de natuursteen beter bestand tegen vlekken en beschadigingen. Bovendien behoudt de steen zijn oorspronkelijke uitstraling, kleur en glans.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Meubilair blijft in huis

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Resultaat van impregneren natuursteen

Het impregneermiddel dat onze specialisten gebruiken dringt diep naar binnen en hecht zich aan de steen. Hierdoor is uw vloer direct immuun voor vocht, vlekken en vuil. Bij onze methodes van impregneren heeft u bovendien de keuze uit een naturel of een kleur verdiepend effect. Wilt u het resultaat graag eerst met eigen ogen zien? Dat kan.

Voorafgaand aan de behandeling geven we u een kleine impressie van het resultaat en krijgt u van ons een gratis proefstuk van 2m², op een door u gekozen plek. Is het toch niet wat u in gedachten had? Dan maken we dit ongedaan en betaalt u niets.

Natuursteen impregneren doet u met Marmer Behandelen

Wilt u uw natuurstenen vloer beschermen tegen mogelijke beschadigingen? Kies dan voor natuursteen impregneren. Tevens kunt u bij Marmer Behandelen ook terecht voor regelmatig natuursteen onderhoud en andere specialistische behandelingen, zoals polijsten, schuren of kristalliseren. Meer weten over ons werk op het gebied van natuursteen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gratis prijsindicatie

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)