Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Marmer impregneren

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Voor compleet marmer onderhoud is het aanbrengen van een beschermlaag essentieel. Op deze manier is uw marmeren vloer vocht- en vuilafstotend. Hiervoor is marmer impregneren een veelgebruikte methode. Door onze jarenlange ervaring weten we dat er een betere oplossing bestaat om uw marmeren vloer blijvend te beschermen: kristalliseren.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is impregneren?

Impregneren is een proces waarbij een speciaal impregneermiddel op het oppervlak van het marmer wordt aangebracht. Dit middel dringt diep door in de poriën van het marmer en vormt een beschermende laag. Het impregneermiddel hecht en sluit de poriën af, waardoor vuil, vocht en vlekken minder kans hebben om in het marmer door te dringen.

Is marmer impregneren mogelijk?

We kunnen onderscheid maken tussen kalkhoudend natuursteen zoals marmer, travertin of hardsteen, en niet kalkhoudend natuursteen zoals graniet en leisteen. Alleen steensoorten zonder kalk hebben baat bij impregneren. Marmer vraagt dus om een andere aanpak. Door onze jarenlange ervaring weten we alles over de verschillende methodes om uw marmeren vloer perfect te beschermen. Daarom adviseren wij om marmer te kristalliseren in plaats van marmer impregneren. Granieten vloeren vormen een uitzondering, deze kunnen wel gekristalliseerd worden.

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Voordelen van het impregneren van marmer

Het impregneren van marmer biedt verschillende voordelen:

-Vlekbestendigheid: Het impregneermiddel vormt een beschermende barrière op het oppervlak van het marmer, waardoor vloeistoffen minder snel kunnen doordringen. Dit vermindert de kans op vlekken door gemorste vloeistoffen zoals wijn, koffie, olie en andere substanties.

-Waterafstotendheid: Geïmpregneerd marmer wordt waterafstotend, waardoor het minder gevoelig is voor vocht. Dit is met name belangrijk in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, waar water gemakkelijk op het marmer kan blijven liggen en schade kan veroorzaken.

-Onderhoudsgemak: Geïmpregneerd marmer is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. De beschermende laag voorkomt dat vuil en stof zich diep in de poriën nestelen, waardoor het marmer langer schoon en fris blijft.

Hoe vaak moet marmer worden geïmpregneerd?

De frequentie van het impregneren hangt af van verschillende factoren, zoals het type marmer, de mate van gebruik en blootstelling aan vocht en vlekken. Over het algemeen wordt aanbevolen om marmer eens in de paar jaar opnieuw te impregneren. Het is echter raadzaam om de instructies van de fabrikant van het impregneermiddel te volgen en indien nodig advies in te winnen bij een professional.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Marmer impregneren vs. kristalliseren

Er zijn nog meer redenen waarom we bij Marmer Behandelen de voorkeur geven aan kristalliseren in plaats van impregneren marmer. Hoewel een impregneerlaag bescherming biedt, is dit slechts van korte duur. Een impregneerlaag ligt op de vloer en slijt snel weg bij normaal gebruik, vaak al na 1 tot 2 jaar.

Daarnaast moeten alle meubels uit huis wanneer we met de behandeling beginnen. Vervolgens moet de vloer 3-12 uur lang drogen. Marmer impregneren vraagt dus om veel meer voorbereiding. Bij kristalliseren trekt het middel in de betreffende steensoort door, er is dus geen slijtage van de beschermlaag. Bovendien kunnen alle meubels gewoon in huis blijven staan en heeft u geen last van stof.

Totaalonderhoud van uw marmeren vloer

Naast dat we uw natuursteen vloeren volledig kunnen impregneren, staan we ook voor tal van andere expertises voor u klaar. Naast het impregneren van uw marmeren vloer bieden wij ook een uitgebreid pakket aan totaalonderhoudsdiensten om uw vloer in optimale staat te houden. Onze expertise strekt zich uit tot verschillende aspecten van marmeren vloeronderhoud, zodat u kunt genieten van een prachtig en duurzaam resultaat. Van polijsten tot renoveren, en van schuren tot vlekken verwijderen.

Uw marmeren aanrechtblad of marmeren vloeren weer zo goed als nieuw met Marmer Behandelen.

Professionele hulp bij het impregneren van marmer

Het impregneren van marmer vereist kennis en expertise om het op de juiste manier uit te voeren. Het is daarom raadzaam om een professionele steenhouwer of specialist in te schakelen voor het impregneren van uw marmer. Zij hebben de ervaring en de juiste impregneer producten om uw marmer optimaal te beschermen en de levensduur ervan te verlengen.

Neem vandaag nog contact op met onze deskundige professionals voor meer informatie over het impregneren van marmer en het beschermen van uw waardevolle natuursteenoppervlakken.

Gratis prijsindicatie

Veel gestelde vragen

  • Hoe lang duurt het voordat het impregneermiddel volledig is opgedroogd en mijn marmeren vloer weer beloopbaar is?

    Na het aanbrengen van het impregneermiddel moet het voldoende tijd krijgen om volledig te drogen en uit te harden. De exacte droogtijd kan variëren afhankelijk van factoren zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Over het algemeen duurt het meestal tussen de 24 en 48 uur voordat het impregneermiddel volledig is opgedroogd en uw marmeren vloer weer beloopbaar is.

  • Moet ik na het impregneren van mijn marmeren vloer nog steeds voorzichtig zijn met gemorste vloeistoffen?

    Hoewel het impregneermiddel een beschermende barrière vormt op het oppervlak van het marmer, betekent dit niet dat uw vloer volledig ongevoelig is voor vlekken. Het impregneermiddel vertraagt echter de absorptie van vloeistoffen, waardoor u meer tijd heeft om vlekken schoon te maken voordat ze in het marmer kunnen doordringen. Het is nog steeds belangrijk om gemorste vloeistoffen zo snel mogelijk op te ruimen en oppervlakken regelmatig schoon te maken om de beste bescherming te garanderen.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)