Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Terrazzo onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

In Italië noemt men het terrazzo, in Nederland regelmatig granito. Met beide benamingen bedoelen we precies hetzelfde. Terrazzo is een uniek gesteente dat op een speciale wijze wordt geproduceerd. De steen is honderden jaren geleden in Italië ontstaan, tijdens de bouw van diverse kerken in het land. Voor het realiseren van de kerken gebruikte de Italianen marmer en graniet.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Vandaag de dag is terrazzo nog altijd een populaire keuze voor het vloeren en tegelwerk. Regelmatig onderhoud kan er voor zorgen dat u langer kunt blijven genieten van uw terrazzo vloer. Bij Marmer Behandelen staan we graag voor u klaar bij het totaalonderhoud voor uw terrazzo product.

Terrazzo reinigen door een specialistische natuursteenexpert

Terrazzo is een natuurgesteente met een kenmerkende karakteristiek. De steen is keihard waardoor het ontzettend lang meegaat. Na verloop van tijd kan de glans wel verdwijnen. Men kiest er dan voor om tijdig onderhoud te laten uitvoeren door een specialistisch bedrijf. Na verloop van tijd, doordat duizenden mensen de vloer beliepen, ontstonden langzamerhand de restjes marmer en graniet, wat leidde tot een mozaïek achtige vloer.

Met Marmer behandelen haalt u een betrouwbare partner met jarenlange ervaring op het gebied van natuursteen in huis. Onze expertises lopen breed uiteen, waardoor wij de behandeling van diverse steensoorten kunnen uitvoeren. Terrazzo behoort zeker tot die expertises. Wij zorgen ervoor dat de vloer weer hersteld wordt in zijn oude glorie, waardoor u hem weer met trots kunt tonen aan uw visite.

terrazzo

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Waarom terrazzo?

Terrazzo is een gesteente met een prachtig en bovenal historisch verhaal. Door de aparte manier van productie is uw terrazzo vloer uniek. Dit komt doordat de toplaag, bestaande uit stukjes marmer en graniet, geheel willekeurig naar voren komen. Dat betekent dat geen enkele terrazzo vloer hetzelfde is.
Een vloer van terrazzo gesteente is een vloer waar u trots op mag zijn. Het is een ware eye catcher die vandaag de dag ontzettend populair is. Dit komt doordat de kleuren uit de vloer een sfeervolle uitstraling geven aan uw woonruimte.

“Terrazzo is een prachtig gesteente met een authentiek verhaal. Zorg ervoor dat de uniciteit van de vloer behouden blijft.”

Technieken voor terrazzo onderhouden

U kunt uw terrazzo vloeren natuurlijk zelf onderhouden. De vloer is gewoon schoon te maken met reinigingsmiddelen en het gebruik van warm water. We adviseren hierbij om een reinigingsmiddel in huis te halen die speciaal geschikt is voor terrazzo. Voorkom producten op basis van chloor, zuur of schuurmiddelen. Deze zijn namelijk erg schadelijk en kunnen uw terrazzo beschadigen. Ga vooraf altijd op onderzoek uit wanneer u zelf het onderhoud van de vloer wilt uitvoeren.

Aanvullend op het eigen terrazzo onderhouden is het aan te raden om zo nu en dan een specialistisch bedrijf in te schakelen. Zij beschikken over de juiste expertise en materialen om ervoor te zorgen dat de vloer weer glanst zoals deze hoort te glanzen. De specialistische technieken die wij kunnen bieden zijn:

 • Terrazzo schuren
 • Terrazzo kristalliseren
 • Terrazzo polijsten
 • Terrazzo impregneren
 • Terrazzo afslijpen

Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw terrazzo vloer, en stellen we een behandelingsplan op. Vervolgens ontvangt u een offerte van ons, zodat u precies weet wat u mag verwachten.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

De voordelen van terrazzo onderhouden

Het regelmatig onderhouden van terrazzo heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van terrazzo-onderhoud:

 • Behoud van esthetische waarde: Terrazzo is een prachtig en veelzijdig materiaal dat bekend staat om zijn unieke uitstraling en patronen. Door regelmatig onderhoud te plegen, zoals reiniging, polijsten en het aanbrengen van een sealer, kunt u de esthetische waarde van uw terrazzo behouden. Het behoudt zijn glans en levendige uitstraling, waardoor uw vloeren en oppervlakken er altijd mooi en aantrekkelijk uitzien.
 • Duurzaamheid en levensduur verlengen: Terrazzo is een duurzaam materiaal dat lang meegaat, maar het heeft wel onderhoud nodig om zijn kwaliteit en levensduur te behouden. Door regelmatig onderhoud, zoals het verwijderen van vlekken, het polijsten van krassen en het beschermen tegen slijtage, kunt u de levensduur van uw terrazzo verlengen. Het zal bestand zijn tegen dagelijks gebruik en er jarenlang mooi uit blijven zien.
 • Gemakkelijker schoonmaken: Een goed onderhouden terrazzo is gemakkelijker schoon te maken. Door regelmatig te reinigen en een sealer aan te brengen, wordt het oppervlak van het terrazzo gladder en minder poreus. Hierdoor kunnen vuil, stof en vlekken zich minder gemakkelijk hechten, waardoor het nat reinigen sneller en eenvoudiger wordt. Dit bespaart u tijd en moeite bij het schoonmaken van uw terrazzo vloeren en oppervlakken.
 • Verhoogde hygiëne: Terrazzo-onderhoud draagt bij aan een schone en hygiënische omgeving. Door regelmatig te reinigen en vlekken te verwijderen, worden bacteriën, allergenen en andere verontreinigingen effectief verwijderd. Dit is vooral belangrijk voor ruimtes waar hygiëne essentieel is, zoals keukens, badkamers en commerciële ruimtes. Het onderhouden van uw terrazzo zorgt voor een gezondere leefomgeving voor u, uw gezin en uw gasten.

Kies voor de diensten van Marmer Behandelen

Al jaren is Marmer Behandelen een bekende naam op het gebied van natuursteen behandeling. Dankzij onze jarenlange ervaringen kunnen we een uniek en kwalitatieve onderhoudsbehandeling uitvoeren voor tal van steensoorten. Daar hoort terrazzo uiteraard bij.

Het onderhoud van uw terrazzo vloer bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst bespreken we samen wat de benodigde behandeling voor uw vloer is. We luisteren naar uw wensen en kijken wat de huidige conditie van de vloer is. Op basis daarvan is het mogelijk om een proefstuk te behandelen op uw vloer, zodat u direct ziet wat het verschil tussen oud en nieuw is. Gaat u daarmee akkoord? Dan zorgen wij dat de gehele vloer weer straalt als nooit tevoren. Daar mag u van op aan!

Gratis prijsindicatie

FAQ’s over Terrazzo onderhoud

 • Hoe vaak moet ik mijn terrazzo vloer onderhouden?

  Het onderhoudsschema voor terrazzo kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het gebruik van de vloer, de omgevingsomstandigheden en uw persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om uw terrazzo vloeren regelmatig te reinigen en te onderhouden, bijvoorbeeld door het wekelijks stofzuigen en dweilen en periodiek een diepere reiniging en behandeling uit te voeren. Een professionele natuursteenexpert kan u helpen bij het bepalen van het optimale onderhoudsschema voor uw specifieke situatie.

 • Kan ik zelf mijn terrazzo vloer onderhouden of moet ik een professional inschakelen?

  U kunt bepaalde basisreinigings- en onderhoudstaken zelf uitvoeren, zoals het dagelijks schoonmaken en onderhouden van uw terrazzo vloer. Dit omvat het stofzuigen, vegen en dweilen met een mild reinigingsmiddel dat geschikt is voor terrazzo. Voor diepere reiniging, polijsten, herstelwerkzaamheden of het aanbrengen van een sealer is het echter aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in natuursteenonderhoud. Zij hebben de juiste kennis, ervaring en apparatuur om uw terrazzo vloer optimaal te onderhouden en te herstellen.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)