Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Terrazzo vloer schoonmaken

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Terrazzo vloeren zijn prachtige en duurzame vloeren die bestaan uit een mengsel van marmer en cement. Deze vloeren zijn perfect voor gebruik in openbare ruimtes, zoals winkelcentra en kantoren, en kunnen jarenlang mooi blijven als ze goed worden onderhouden. Echter, dagelijks gebruik en vervuiling kunnen ertoe leiden dat terrazzo vloeren vervallen en er minder aantrekkelijk uitzien.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is terrazzo?

Terrazzo is een type vloerbedekking dat bestaat uit een mengsel van marmer- of granietkorrels en cement of epoxyhars. Het is een traditionele Italiaanse vloertechniek die al eeuwenlang wordt toegepast. Terrazzo wordt gekenmerkt door zijn unieke uiterlijk, waarbij de korrels van marmer of graniet zichtbaar zijn in het oppervlak van de vloer. Het resultaat is een mozaïekachtig patroon met verschillende kleuren en texturen.

Het productieproces van terrazzo omvat het mengen van de korrels met het bindmiddel, waarna het mengsel wordt gegoten en gladgestreken. Na uitharding wordt het oppervlak gepolijst om een gladde en glanzende afwerking te creëren. Terrazzo kan worden gebruikt voor zowel vloeren als wanden, en het wordt ook vaak gebruikt voor trappen, aanrechtbladen en andere decoratieve toepassingen.

Terrazzo vloer schoonmaken

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Terrazzo vloer schoonmaken

Een prachtige Terrazzo vloer geeft uw woning of bedrijfspand een luxueuze uitstraling. Om deze uitstraling te behouden, is het belangrijk om de Terrazzo vloer schoonmaken. Bij specialisten van Marmer Behandelen weten we als geen ander hoe we uw Terrazzo vloer op een professionele manier kunnen reinigen. Of u nu op zoek bent naar grondige reiniging, oppervlakteverbetering of bescherming tegen vlekken, wij staan altijd voor u klaar. Laat uw Terrazzo vloer weer stralen door te kiezen voor het onderhoud bij Marmer Behandelen.

De voordelen van terrazzo schoonmaken

Het regelmatig schoonmaken van terrazzo heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het schoonmaken van terrazzo:

 • Behoud van esthetische waarde: Terrazzo heeft een unieke en aantrekkelijke uitstraling met zijn mozaïekpatronen en verschillende kleuren. Door regelmatig schoon te maken, kunt u de esthetische waarde van uw terrazzo behouden. Het verwijderen van vuil, vlekken en stofdeeltjes zorgt ervoor dat de vloer er fris, glanzend en mooi uitziet.
 • Verlenging van de levensduur: Terrazzo is duurzaam en kan lang meegaan, maar regelmatig schoonmaken draagt bij aan de verlenging van de levensduur. Het verwijderen van vuil en schurende deeltjes helpt krassen en slijtage te voorkomen. Door uw terrazzo goed te onderhouden, kunt u ervoor zorgen dat het zijn kwaliteit behoudt en er jarenlang mooi blijft uitzien.
 • Verbeterde hygiëne: Schoonmaken is essentieel voor het handhaven van een schone en hygiënische omgeving. Terrazzo kan zich vuil, stof, allergenen en bacteriën ophopen. Door regelmatig schoon te maken, kunt u deze verontreinigingen verwijderen en een gezondere leefomgeving creëren. Dit is vooral belangrijk in ruimtes zoals keukens, badkamers en commerciële ruimtes waar hygiëne van groot belang is.
 • Eenvoudiger onderhoud: Door regelmatig schoon te maken, wordt het onderhoud van uw terrazzo vloer gemakkelijker. Het regelmatig verwijderen van vuil en vlekken voorkomt dat ze zich kunnen ophopen en moeilijker te verwijderen worden. Dit bespaart u tijd en moeite bij het schoonmaken en onderhouden van uw terrazzo vloer.

Terrazzo vloer badkamer schoonmaken

Een Terrazzo vloer in uw badkamer zorgt voor een stijlvolle uitstraling, maar het vereist ook extra zorg en onderhoud om in topconditie te blijven. Vocht, zeep en verontreinigingen kunnen snel hun tol eisen op een Terrazzo vloer in de badkamer.

Specialisten van Marmer Behandelen weten hoe ze uw Terrazzo vloer in de badkamer grondig kunnen reinigen en beschermen. Onze technieken en producten zijn speciaal ontwikkeld om deze specifieke omgeving aan te pakken, zodat u zorgeloos kunt genieten van een stralende Terrazzo vloer in uw badkamer. Laat ons u helpen om uw badkamer weer als nieuw te maken.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Hoe zelf terrazzo schoonmaken

Terrazzo zelf schoonmaken is uiteraard ook een mogelijkheid. Onderstaand benoemen we graag een stappenplan om u te helpen bij het optimaal reinigen van uw terrazzo vloeren of tegels:

 1. Verwijder los vuil: Begin met het verwijderen van los vuil, zoals stof en kruimels, met behulp van een zachte bezem, stofzuiger met een zachte borstel of een microvezel dweil. Zorg ervoor dat u voorzichtig bent om krassen op het oppervlak te voorkomen.
 2. Maak een reinigingsoplossing: Meng een milde, pH-neutrale vloerreiniger met warm water volgens de instructies op de verpakking. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen op basis van chloor, zuur of schuurmiddelen, omdat deze het terrazzo kunnen beschadigen.
 3. Reinig het terrazzo: Dompel een zachte dweil of mop in de reinigingsoplossing en wring deze goed uit, zodat de dweil vochtig maar niet doorweekt is. Reinig het terrazzooppervlak in brede, gelijkmatige bewegingen. Werk in secties om ervoor te zorgen dat u elk deel grondig reinigt. Vermijd overmatig watergebruik, aangezien terrazzo poreus is en te veel water kan absorberen.
 4. Verwijder hardnekkige vlekken: Als er hardnekkige vlekken op het terrazzo zijn, kunt u een zachte borstel of spons gebruiken om voorzichtig te schrobben. Gebruik geen schurende materialen die het oppervlak kunnen beschadigen. Voor olie- of vetvlekken kunt u een ontvettingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor terrazzo.
 5. Spoel grondig af: Spoel de gereinigde delen van het terrazzo grondig af met schoon water om eventuele zeepresten of reinigingsmiddelresten te verwijderen. Gebruik een schone dweil of mop en zorg ervoor dat u al het water goed opneemt.
 6. Droog het terrazzo: Laat het terrazzo volledig drogen voordat u het weer betreedt. Zorg ervoor dat er geen vocht op het oppervlak achterblijft, omdat dit vlekken kan veroorzaken.

Kies voor Marmer Behandelen

Door regelmatig uw terrazzo vloeren te laten reinigen, kunt u ervoor zorgen dat ze jarenlang mooi blijven en in uitstekende staat zijn. Laat specialisten uw terrazzo vloer schoonmaken en geniet van de stralende uitstraling van uw vloeren.

Kies voor Marmer Behandelen en ervaar de voordelen van professioneel terrazzo-onderhoud. Wij staan voor u klaar om uw terrazzo vloeren te reinigen en te laten stralen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Gratis prijsindicatie

FAQ’s over Terrazzo vloer schoonmaken

 • Hoe vaak moet ik mijn terrazzo vloer schoonmaken?

  Het wordt aanbevolen om uw terrazzo vloer regelmatig schoon te maken, bij voorkeur wekelijks. Dit helpt bij het verwijderen van oppervlaktevuil en het behouden van de glans. Als uw terrazzo vloer intensief wordt gebruikt of zich in een drukke omgeving bevindt, kunt u ervoor kiezen om vaker schoon te maken, zoals twee tot drie keer per week.

 • Welke schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken voor mijn terrazzo vloer?

  Het is belangrijk om milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van terrazzo. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel, azijn of schuurmiddelen, omdat deze het oppervlak van het terrazzo kunnen beschadigen. Raadpleeg altijd de instructies op de verpakking van het reinigingsmiddel voor de juiste verdunning en toepassing.

 • Hoe kan ik vlekken van mijn terrazzo vloer verwijderen?

  Voor het verwijderen van vlekken op uw terrazzo vloer, kunt u een zachte borstel of spons gebruiken in combinatie met een mild reinigingsmiddel. Voor specifieke soorten vlekken, zoals vet- of olievlekken, kunt u een geschikt ontvettingsmiddel gebruiken dat veilig is voor gebruik op terrazzo. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te veel druk uit te oefenen tijdens het reinigen, om het oppervlak niet te beschadigen. Indien nodig kunt u altijd professionele hulp inschakelen om hardnekkige vlekken te verwijderen.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.