Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Hardsteen polijsten

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Hardstenen vloeren zijn prachtige en duurzame oppervlakken, maar kunnen na verloop van tijd oneffenheden en verouderingsverschijnselen vertonen. Gelukkig is er een oplossing: hardstenen vloer polijsten. Bij Marmer Behandelen treffen wij op wekelijkse basis verouderde hardstenen vloeren die we weer tot nieuw kunnen omtoveren. Met behulp van een professionele polijstmachine en een bak vol ervaring zorgen wij ervoor dat uw vloer weer glanst als nooit tevoren.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is hardsteen polijsten?

Hardsteen polijsten is een specifieke behandeling die wordt toegepast op hardstenen oppervlakken om de textuur, kleur en glans te verbeteren. Hardsteen is een natuurlijke steensoort die vaak wordt gebruikt voor vloeren, aanrechtbladen, traptreden en andere toepassingen in zowel binnen- als buitenshuis.

Bij het polijsten van hardsteen wordt een reeks schuurmiddelen en polijstpads gebruikt om de bovenste laag van de steen zorgvuldig af te werken. Het proces begint meestal met grovere schuurmiddelen om eventuele oneffenheden, krassen of vlekken te verwijderen. Naarmate het proces vordert, worden fijnere schuurmiddelen gebruikt om het oppervlak steeds gladder te maken en de poriën van de steen te sluiten.

Of het nu gaat om Belgisch of Chinees hardsteen polijsten, Marmer Behandelen staat graag voor u klaar en weet precies hoe wij uw vloer weer als nieuw laten glanzen. Natuursteen behandelen is een kundige taak waar uiteraard veel expertise en passie voor nodig is.

Waarom natuursteen polijsten?

Natuursteen polijsten biedt verschillende voordelen en redenen waarom mensen ervoor kiezen om hun natuurstenen oppervlakken te laten polijsten. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom natuursteen polijsten de moeite waard is:

 • Verbetering van de esthetiek: Polijsten geeft natuursteen een prachtige glans en een glad oppervlak. Het verbetert de kleur, textuur en natuurlijke tekening van de steen, waardoor het een visueel aantrekkelijkere uitstraling krijgt. Door het polijsten komen de unieke kenmerken en patronen van de natuursteen beter tot hun recht.
 • Verwijdering van krassen en vlekken: Polijsten kan effectief zijn bij het verwijderen van krassen, vlekken en andere beschadigingen op het oppervlak van de natuursteen. Het proces helpt om kleine imperfecties te egaliseren en de steen er weer als nieuw uit te laten zien.
 • Versterking van de duurzaamheid: Polijsten sluit de poriën van de natuursteen af en vormt een beschermende laag. Hierdoor wordt de steen beter bestand tegen dagelijkse slijtage, vlekken en vocht. Het verlengt de levensduur van de natuursteen en zorgt ervoor dat het oppervlak langer mooi blijft.
 • Eenvoudiger onderhoud: Een gepolijst natuursteenoppervlak is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. De gladdere afwerking zorgt ervoor dat vuil en stof minder snel hechten, waardoor regelmatig onderhoud eenvoudiger wordt. Het oppervlak kan eenvoudig worden gereinigd met milde schoonmaakmiddelen en een zachte doek.

“Doffe plekken, doffe vlekken, beschadigingen en diepe krassen verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u kiest voor het polijsten van hardsteen door Marmer Behandelen.”

Hardsteen polijsten

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Wat is het verschil tussen natuursteen polijsten en schuren?

Het polijsten van hardsteen is een proces waarbij het oppervlak van natuursteen wordt behandeld om een glanzende en gladde afwerking te verkrijgen. Het doel van polijsten is om de natuurlijke schoonheid van de steen naar voren te brengen en een spiegelachtige glans te creëren. Bij het polijsten wordt meestal gebruik gemaakt van speciale schuurmiddelen, zoals diamantpads, die de steen geleidelijk gladder maken en de poriën van de steen sluiten. Dit resulteert in een glad oppervlak dat reflecteert en glanst.

Schuren van hardsteen daarentegen is een proces waarbij het oppervlak van natuursteen wordt behandeld om oneffenheden, krassen, vlekken of andere beschadigingen te verwijderen. Het schuren gebeurt meestal met behulp van schuurpapier, schuurmachines of schuurstenen, afhankelijk van de hardheid van de steen. Door te schuren wordt een dun laagje van het oppervlak verwijderd, waardoor eventuele onvolkomenheden en beschadigingen worden geëgaliseerd. Na het schuren kan de steen worden gepolijst om een glanzende afwerking te verkrijgen.

De belangrijkste verschillen op een rij:

 • Doel: Polijsten richt zich op het verkrijgen van een glanzende en gladde afwerking, terwijl schuren gericht is op het verwijderen van beschadigingen en het egaliseren van het oppervlak.
 • Materiaal: Polijsten maakt vaak gebruik van speciale schuurmiddelen zoals diamantpads, terwijl schuren meestal gebeurt met schuurpapier, schuurmachines of schuurstenen.
 • Resultaat: Polijsten geeft een glanzende en reflecterende afwerking, terwijl schuren resulteert in een egaler oppervlak zonder beschadigingen.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Totaal onderhoud van uw hardstenen vloer

Het polijsten van uw hardstenen vloer is een behandeling die u laat uitvoeren wanneer u te maken heeft met krassen en beschadigingen die uw hardsteen een mindere glans bezorgen. Wanneer u tijdig onderhoud pleegt kunt u echter een groot deel van deze beschadigingen voorkomen. Bij Marmer Behandelen kunnen we u van dienst zijn met behulp van onderhoudsdiensten.

Van kleine onderhoudsklussen als schoonmaken tot behandelen van hardsteen, we staan graag voor u klaar.

Op zoek naar expertise voor het hardsteen polijsten?

Laat dit proces uitvoeren door een specialist om het beste resultaat te bereiken en beschadiging aan de vloer te voorkomen. Investeer in uw hardstenen vloer door middel van polijsten voor een verlengde levensduur en een prachtige uitstraling. Laat uw hardstenen vloer polijsten door een specialist van Marmer Behandelen voor het beste resultaat.

Verbeter uw hardstenen oppervlakte met hardsteen polijsten

Behandel uw hardsteen door middel van polijsten voor een verlengde levensduur en een prachtige uitstraling. Laat uw hardsteen polijsten door een specialist voor het beste resultaat.

Hardsteen polijsten is een effectieve manier om uw hardstenen oppervlakte te verbeteren. Het proces verwijdert oneffenheden en verfraait de kleur en textuur. Hardsteen polijsten is ook nuttig voor het verwijderen van vlekken en krassen en het beschermen tegen toekomstige beschadigingen. Dit proces moet door een specialist uitgevoerd worden om het beste resultaat te bereiken.

Marmer Behandelen staat graag voor u klaar

Uw natuurstenen vloer is weer zo goed als nieuw dankzij de werkzaamheden van Marmer Behandelen. Of het nu gaat om uw Belgisch hardstenen vloer, een granieten aanrechtblad of een aantal Chinees hardsteen tegels, we staan graag voor u klaar.

Oppervlakkige krasjes na intensief gebruik verdwijnen als sneeuw voor de zon met Marmer Behandelen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wie weet ziet uw vloer er dan weer als nieuw uit!

Gratis prijsindicatie

 • Kan ik zelf hardsteen polijsten?

  Hardsteen polijsten vereist expertise en ervaring om het beste resultaat te bereiken zonder de steen te beschadigen. Het is daarom aan te raden om een specialist in te schakelen voor het polijsten van hardsteen. Een professional beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen om de hardsteen op de juiste manier te behandelen en een optimaal resultaat te leveren. Het zelf polijsten van hardsteen kan leiden tot ongewenste schade en onbevredigende resultaten.

 • Waarom zou ik mijn hardsteen laten polijsten?

  Het polijsten van hardsteen biedt verschillende voordelen. Het verbetert de esthetiek van de steen door een prachtige glans en een glad oppervlak te creëren. Daarnaast helpt polijsten bij het verwijderen van krassen, vlekken en andere beschadigingen. Het versterkt ook de duurzaamheid van de hardsteen door de poriën te sluiten en een beschermende laag aan te brengen. Het resultaat is een langdurig mooie en gemakkelijk te onderhouden vloer.

 • Hoe lang duurt het polijsten van hardsteen?

  De duur van het polijstproces van hardsteen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het oppervlak, de mate van beschadiging en de gewenste afwerking. Over het algemeen kan het polijsten van hardsteen enkele uren tot een hele dag in beslag nemen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het polijsten van hardsteen een zorgvuldig en gedetailleerd proces is dat tijd en vakmanschap vereist om de beste resultaten te behalen. Het is de moeite waard om geduldig te zijn en de tijd te nemen om een prachtig gepolijst resultaat te bereiken.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)