Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Chinees hardsteen onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Chinees hardsteen onderhoud! Chinees hardsteen is een van de duurzaamste en sterkste natuurgesteentes die gebruikt worden als vloer. Door de karakteristieken van het steen kan het behoorlijk tegen een stootje. Toch is de vloer gevoelig voor zuur en krassen. Na verloop van tijd zult u dus merken dat het hardsteen krasjes en vlekken bevat.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is Chinees hardsteen?

Chinees hardsteen, ook bekend als Chinese blauwe steen, is een type natuursteen dat afkomstig is uit China. Het is een veelgebruikt materiaal in verschillende producten in de bouw- en decoratie-industrie vanwege zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

Chinees hardsteen heeft een kenmerkende blauwgrijze kleur, variërend van licht tot donker, met soms bruine en witte aders. De steen heeft een natuurlijke uitstraling en kan een vlekkerig patroon hebben, waardoor het een unieke en levendige uitstraling heeft.

Vanwege de hoge dichtheid en hardheid is Chinees hardsteen bestand tegen slijtage door vocht, vorst en chemicaliën, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, wandbekleding, terrassen, traptreden, dorpels en andere architecturale elementen.

Chinees hardsteen heeft ook de eigenschap dat het na verloop van tijd een natuurlijke patina ontwikkelt, waardoor het een rustieke uitstraling krijgt. Dit draagt bij aan de charme en het karakter van de steen.

Chinees hardsteen onderhoud

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Chinees hardsteen onderhoud!

Chinees hardsteen is een natuurgesteente met dezelfde overeenkomsten als Belgisch hardsteen. Het grootste verschil heeft te maken met de oorsprong van het gesteente. Chinees hardsteen is afkomstig uit Azië, waardoor de samenstelling van fossielen anders is dan de Belgische variant. In de Chinese hardsteen zitten aanzienlijk minder fossielen.

Hardsteen is een sedimentair gesteente. Dit betekent dat het gesteente is ontstaan door afgezet sediment of organisch materiaal. Dit is het proces waarin een sediment dat onder eigen druk is ingekrompen, waarna het verandert in een vast gesteente.

Hardsteen bestaat dus uit het ware uit plantjes, schelpjes en verschillende diertjes die in de bodem beland zijn nadat zij gestorven zijn. Door de druk en het calsiet wordt de kalksteen als het ware aan elkaar gelijmd door het calsiet en ontstaat het gesteente dat wij kennen als Chinees Hardsteen. De steen is ontzettend duurzaam, sterk en gemakkelijk schoon te maken, maar wel zuur- en krasgevoelig. Regelmatig onderhoud is dan ook essentieel om de glans van de vloer te behouden.

Door zo nu en dan te kiezen voor professioneel onderhoud worden de krassen en verkleuringen tijdig aangepakt. Hierdoor blijft u vloer altijd in een goede staat en is het een stijlvolle eye catcher in uw interieur. Marmer Behandelen zorgt er graag voor dat uw vloer weer straalt.

Onderhoud Chinees hardsteen vloer

Marmer Behandelen beschikt over de vakkennis en ervaring om verschillende onderhoudswerkzaamheden en producten voor hardsteen te bieden. Naast het reinigen en impregneren, doen wij ook regelmatig aan reparaties. Hierbij proberen we grove beschadigingen, krassen en zichtbare vlekken weg te werken. We zorgen er hierbij voor dat de vloer weer zo goed als nieuw is.

Laat uw hardstenen vloer weer glanzen en kies voor de diensten van Marmer Behandelen.

Waarom Chinees hardsteen behandelen?

Het behandelen van Chinees hardsteen biedt verschillende voordelen en is belangrijk om de duurzaamheid en esthetiek van de steen te behouden. Hier zijn enkele redenen waarom het behandelen van Chinees hardsteen de moeite waard is:

 • Bescherming tegen vlekken en vuil: Door Chinees hardsteen te behandelen met een beschermende sealer wordt een barrière gecreëerd die voorkomt dat vloeistoffen en vuil in de poriën van de steen doordringen. Dit helpt vlekken en verkleuringen te voorkomen, waardoor uw hardstenen oppervlak langer mooi blijft.
 • Verlenging van de levensduur: Door regelmatig onderhoud en behandeling wordt de levensduur van Chinees hardsteen verlengd. De beschermende laag helpt de steen te weerstaan tegen slijtage, krassen en andere vormen van fysieke belasting, waardoor uw vloer of oppervlak langer meegaat.
 • Behoud van de natuurlijke uitstraling: Chinees hardsteen heeft van nature een unieke kleur en textuur. Door het te behandelen, kunt u de natuurlijke schoonheid van de steen behouden en versterken. De behandeling kan helpen om de kleur te verdiepen en het oppervlak een mooie glans te geven.
 • Onderhoudsgemak: Behandeld Chinees hardsteen is over het algemeen gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. De sealer voorkomt dat vuil en vlekken diep in de poriën van de steen doordringen, waardoor ze eenvoudig kunnen worden verwijderd met reguliere reinigingsmethoden.
 • Weerbestendigheid: Chinees hardsteen wordt vaak gebruikt buitenshuis, bijvoorbeeld voor terrassen en opritten. Door het te behandelen, wordt het beter bestand tegen de invloeden van het weer, zoals vorst, regen en uv-straling. Dit impregneren helpt de steen te beschermen en voorkomt schade door blootstelling aan de elementen.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Wat is het verschil tussen Chinees hardsteen en Belgisch hardsteen?

Chinees hardsteen en Belgisch hardsteen zijn beide populaire natuursteensoorten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Herkomst: Zoals de naam al aangeeft, komt Chinees hardsteen uit China, terwijl Belgisch hardsteen afkomstig is uit België. Het land van herkomst bepaalt vaak de kenmerken en kwaliteit van de steen.
 • Kleur en uitstraling: Chinees hardsteen heeft over het algemeen een blauwgrijze kleur met bruine en witte aders. Het kan variëren van licht tot donkerder tinten. Belgisch hardsteen daarentegen heeft meestal een donkerblauwe of grijze kleur, soms met lichte fossielen en aders. De kleur kan ook variëren, afhankelijk van de specifieke steengroeve.
 • Hardheid en dichtheid: Belgisch hardsteen staat bekend om zijn hoge hardheid en dichtheid. Het is over het algemeen harder dan Chinees hardsteen, waardoor het bestand is tegen slijtage en krassen. Chinees hardsteen is nog steeds duurzaam, maar kan iets gevoeliger zijn voor krassen en slijtage in vergelijking met Belgisch hardsteen.
 • Poriën en afwerking: Belgisch hardsteen heeft vaak kleinere en minder zichtbare poriën dan Chinees hardsteen. Dit maakt het gemakkelijker om Belgisch hardsteen te polijsten en een glanzende afwerking te verkrijgen. Chinees hardsteen kan meer zichtbare poriën hebben, wat resulteert in een iets rustiekere uitstraling.
 • Prijs: Over het algemeen is Chinees hardsteen vaak goedkoper dan Belgisch hardsteen. Dit prijsverschil kan te wijten zijn aan factoren zoals de transportkosten en de beschikbaarheid van de steensoort.

“Een Chinees hardstenen vloer is een prachtig object waar u uiteraard trots op mag zijn. Zorg voor tijdig onderhoud om uw vloer schoon te houden en te weerhouden van doffe vlekken, krassen en andere soorten beschadigingen.”

Gratis proefstuk op uw Chinees hardstenen vloer

Ons familiebedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in Chinees hardsteen onderhoud, en de bewerking van allerlei soorten natuursteen. Chinees hardsteen is de laatste jaren bijzonder in trek. Gewonnen in de steengroeves van China wordt deze kalkhoudende soort natuursteen voor een relatief lage prijs aangeboden. Hierdoor is de populariteit van natuurstenen vloeren behoorlijk gegroeid.

Wanneer u interesse heeft om uw Chinese hardstenen vloer aan te pakken, kunt u kiezen voor de diensten van Marmer behandelen. Wanneer u twijfelt kunt u eerst kiezen voor een proefstuk. Hierbij pakken we vrijblijvend twee vierkante meter van uw vloer aan, zodat u de onderlinge verschillen kan bekijken. Van hardsteen polijsten tot hardsteen schoonmaken, bij Marmer Behandelen staan we voor u klaar.

Gratis prijsindicatie

 • Wat is Chinees hardsteen?

  Chinees hardsteen is een duurzaam en sterk natuursteen uit China, met een blauwgrijze kleur en unieke uitstraling.

 • Waarom Chinees hardsteen behandelen?

  Behandeling van Chinees hardsteen beschermt tegen vlekken, verlengt de levensduur, behoudt de natuurlijke uitstraling en vergemakkelijkt het onderhoud.

 • Wat is het verschil tussen Chinees hardsteen en Belgisch hardsteen?

  Chinees hardsteen komt uit China, terwijl Belgisch hardsteen uit België komt. Ze verschillen in kleur, hardheid, porositeit en prijs.

 • Hoe onderhoud ik een Chinees hardstenen vloer?

  Om een Chinees hardstenen vloer goed te onderhouden, is regelmatig schoonmaken en beschermen essentieel. Gebruik milde reinigingsmiddelen, vermijd zure producten en gebruik beschermende sealers om de vloer te behouden tegen krassen en vlekken.

 • Kan ik zelf het Chinees hardsteen onderhouden?

  Hoewel u zelf enige basiszorg kunt dragen voor uw Chinees hardsteen, is het aan te raden om professioneel onderhoud te overwegen. Een gespecialiseerd bedrijf beschikt over de kennis, ervaring en juiste producten om uw vloer optimaal te verzorgen en te herstellen.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)