Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Hardsteen schoonmaken

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Hardsteen is een duurzame en esthetische keuze voor vloeren en wanden, maar om zijn natuurlijke schoonheid en glans te behouden, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Het schoonmaken van hardsteen kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet weet welke methoden en producten het meest effectief zijn.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Ontdek hoe u zelf hardsteen kunt schoonmaken met behulp van eenvoudige stappen en milde reinigingsmiddelen. Leer hoe je vlekken effectief kunt verwijderen en het oppervlak kunt beschermen tegen krassen en slijtage. We bespreken ook het belang van het inschakelen van professionele expertise wanneer dat nodig is, en stellen Marmer Behandelen voor, een betrouwbaar bedrijf dat gespecialiseerd is in het schoonmaken en onderhouden van hardsteen.

Hoe hardsteen zelf schoonmaken?

Hardsteen is een duurzame en esthetische keuze als vloer- of wandbekleding. Om de natuurlijke schoonheid en glans van hardsteen te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maar hoe kunt u hardsteen zelf schoonmaken? Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen:

 1. Veeg regelmatig: Verwijder dagelijks stof, vuil en zand van uw hardsteenoppervlakken met een zachte bezem of een stofwisser. Door regelmatig te vegen, voorkomt u dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt.
 2. Gebruik milde reinigingsmiddelen: Voor het reinigen van hardsteen kunt u het beste milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen gebruiken. Vermijd agressieve chemische schoonmaakmiddelen, omdat deze de steen kunnen beschadigen. Meng het reinigingsmiddel met warm water en gebruik een zachte doek of spons om het oppervlak voorzichtig schoon te maken.
 3. Vlekken verwijderen: Als u te maken krijgt met vlekken op je hardsteen, is het belangrijk om snel te handelen. Gebruik een speciale vlekverwijderaar die geschikt is voor hardsteen en volg de instructies op de verpakking. Dep de vlek voorzichtig weg en vermijd wrijven, omdat dit de vlek verder kan verspreiden.
 4. Bescherm het oppervlak: Om uw hardsteen te beschermen tegen krassen en slijtage, kunt u overwegen om viltjes onder meubels te plaatsen en matten bij de ingangen te leggen om vuil en grit op te vangen. Gebruik ook onderzetters onder glazen en potten om vlekken en aantasting van de steen te voorkomen.

Hardsteen schoonmaken

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Meer expertise nodig? Kies voor Marmer Behandelen

Hoewel het schoonmaken van hardsteen een taak is die u zelf kunt uitvoeren, kan het soms lastig zijn om hardnekkige vlekken of problemen met de steen zelf aan te pakken. In dergelijke gevallen kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen. Marmer Behandelen is een specialistisch bedrijf dat gespecialiseerd is in het reinigen, herstellen en onderhouden van natuursteen, waaronder hardsteen.

Met onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen de experts van Marmer Behandelen uw hardsteen effectief schoonmaken en eventuele problemen aanpakken. Of het nu gaat om het verwijderen van diepe vlekken, het herstellen van beschadigingen of het uitvoeren van een grondige reiniging, zij hebben de juiste expertise en apparatuur om de klus te klaren.

Voordelen hardsteen schoonmaken

Het regelmatig schoonmaken van hardsteen biedt verschillende voordelen. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het onderhouden van je hardsteen:

 1. Behoud van esthetiek: Hardsteen heeft van nature een prachtige uitstraling, en regelmatig schoonmaken helpt de glans en schoonheid van de steen te behouden. Dit zorgt ervoor dat uw vloeren en wanden er altijd fraai uitzien.
 2. Verlenging van de levensduur: Door je hardsteen goed te onderhouden, verlengt u de levensduur ervan. Regelmatig schoonmaken voorkomt ophoping van vuil en slijtage, waardoor u langer kunt genieten van je investering.
 3. Hygiëne en gezondheid: Hardsteen kan bacteriën en allergenen vasthouden, vooral in vochtige omgevingen zoals badkamers. Door regelmatig schoon te maken, zorgt u voor een hygiënische omgeving en vermindert u de kans op allergische reacties en gezondheidsproblemen.

Zit er onderhoudsverschil tussen Chinees en Belgisch hardsteen?

Ja, er zijn enkele verschillen in het onderhoud van Chinees hardsteen en Belgisch hardsteen. Chinees hardsteen is meestal gevoeliger voor vlekken en kan een iets andere behandeling vereisen. Belgisch hardsteen daarentegen is over het algemeen duurzamer en minder vatbaar voor vlekken.

Het is raadzaam om de specifieke richtlijnen en aanbevelingen van de fabrikant of een specialist te volgen bij het schoonmaken en onderhouden van uw hardsteen, ongeacht het type. Op deze manier zorgt u ervoor dat u de juiste producten en methoden gebruikt om de levensduur en schoonheid van uw hardsteen te behouden.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Totaal onderhoud van uw hardstenen vloer

Het polijsten van uw hardstenen vloer is een behandeling die u laat uitvoeren wanneer u te maken heeft met krassen en beschadigingen die uw hardsteen een mindere glans bezorgen. Wanneer u tijdig onderhoud pleegt kunt u echter een groot deel van deze beschadigingen voorkomen. Bij Marmer Behandelen kunnen we u van dienst zijn met behulp van onderhoudsdiensten.

Van kleine onderhoudsklussen als polijsten tot behandelen van hardsteen, we staan graag voor u klaar.

Marmer Behandelen staat voor u klaar

Als u professionele hulp nodig heeft bij het schoonmaken en onderhouden van uw hardsteen, kunt u rekenen op de expertise van Marmer Behandelen. Ons ervaren team van specialisten staat klaar om u te helpen met een grondige reiniging, het verwijderen van vlekken en het herstellen van eventuele schade aan uw hardsteen.

Door te kiezen voor Marmer Behandelen, bent u verzekerd van hoogwaardige service en deskundig advies op maat. Wij gebruiken geavanceerde technieken en kwaliteitsproducten om de beste resultaten te garanderen. Neem contact op met Marmer Behandelen en geef uw hardsteen de zorg die het verdient.

Gratis prijsindicatie

 • Hoe vaak moet ik mijn hardsteen schoonmaken?

  Het wordt aanbevolen om uw hardsteen regelmatig schoon te maken, idealiter wekelijks. Dit voorkomt ophoping van vuil en zorgt ervoor dat uw hardsteen er altijd fris uitziet. In drukkere gebieden of in ruimtes met meer blootstelling aan vuil, kan vaker schoonmaken nodig zijn.

 • Kan ik agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken om hardsteen schoon te maken?

  Nee, het is belangrijk om agressieve schoonmaakmiddelen te vermijden bij het schoonmaken van hardsteen. Deze middelen kunnen de steen beschadigen en de natuurlijke glans aantasten. Gebruik in plaats daarvan milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor natuursteen.

 • Hoe verwijder ik vlekken van mijn hardsteen?

  Het verwijderen van vlekken van hardsteen vereist specifieke behandeling. Voor olie- of vetvlekken kunt u een ontvlekker op basis van oplosmiddelen gebruiken. Voor organische vlekken zoals koffie of wijn kunt u een pasta van water en zuiveringszout proberen. Hardnekkige vlekken kunnen professionele behandeling vereisen.

 • Moet ik speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het schoonmaken van hardsteen in de badkamer?

  Ja, in de badkamer is het belangrijk om voorzichtig te zijn met schoonmaakmiddelen die chloor of zuur bevatten, omdat deze de hardsteen kunnen aantasten. Gebruik in plaats daarvan milde, pH-neutrale reinigingsmiddelen die veilig zijn voor gebruik op natuursteen. Zorg er ook voor dat u de voegen tussen de tegels schoonhoudt om schimmelvorming te voorkomen.

 • Kan ik een hogedrukreiniger gebruiken om mijn hardsteen schoon te maken?

  Het gebruik van een hogedrukreiniger wordt over het algemeen afgeraden bij het schoonmaken van hardsteen. De hoge druk kan de steen beschadigen en ervoor zorgen dat water dieper doordringt, wat kan leiden tot vlekvorming en aantasting van de steen. Gebruik liever een zachte doek, spons of borstel om de hardsteen voorzichtig schoon te maken.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)