Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Marmer onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Marmer is een prachtige natuursteen waarbij tijdig en professioneel onderhoud essentieel is. Zeker wanneer u zo lang mogelijk wilt blijven genieten van uw marmer vloer is marmer onderhoud een must! Bij Marmer Behandelen weten we hoe wij uw marmer vloer in de optimale conditie kunnen behouden.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Waarom marmer onderhouden?

Marmer is een prachtige steensoort, waar mening men ontzettend trots op is. De natuursteen is een stuk minder hard dan andere natuurstenen is, waardoor het veel behoefte heeft aan tijdig onderhoud. Door het poreuze karakter kunnen er eenvoudig krassen en vlekken op marmer ontstaan. Zeker wanneer de vloer in aanraking komt met zand of zuren verdwijnt de glans die het doorgaans hoort te hebben.

U kunt het marmer goed zelf onderhouden door het gebruik van de juiste materialen. Met een droge doek kunt u bijvoorbeeld al veel vlekken wegwerken. Merkt u dat de hardnekkige vlekken blijven? Dan kunt u een stap verder gaan door met schoon water op een vochtige doek, in combinatie met een zuurvrije grondreiniger te gaan boenen. Gebruik hierbij lauwwarm water zodat er geen nieuwe doffe vlekken gaan ontstaan. Onderhoud u de vloer op een juiste manier? Dan zal de frequentie in onderhoud sterk afnemen.

Als u ervoor wilt zorgen dat uw vloer de uitstraling behoud die het verdient, adviseren wij u om te kiezen voor marmer onderhoud. Wij pakken hierbij alle soorten marmer aan en maken het marmer schoon, krasvrij en verwijderen de oude waslagen.

Marmer onderhoud

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Technieken van onderhoud marmer vloer

Om krassen en vlekken uit uw vloer te verwijderen, en om problemen in de toekomst te voorkomen, bestaat marmeren vloer onderhoud uit verschillende behandelingen. Deze leggen we kort voor u uit:

Strippen:

Aangebrachte schoonmaakmiddelen, onderhoudsproducten, was- of impregneerlagen worden verwijderd door specialistische behandeling. Marmer strippen wordt meestal door polijsten en kristalliseren gerealiseerd.

Schuren:

Krassen, looppaden en hardnekkige vlekken worden dankzij speciale schuurmachines verwijderd. Bij marmer schuren houden we uw meubilair stofvrij.

Reinigen:

Marmer reinigen is nodig wanneer er vlekken of verkleuringen zijn ontstaan in uw marmeren vloer. Dit doen wij door speciale reinigingsproducten te gebruiken.

Afslijpen:

Grove beschadigingen, diepe krassen en hoogteverschillen worden verholpen door een gelijkmatige toplaag af te slijpen.

Polijsten:

Door verschillende polijstfases verdwijnen oneffenheden als sneeuw voor de zon en komt de glans van marmer weer terug. U kiest zelf of u een lichtglanzende of hoogglanzende vloer wilt.

Kristalliseren:

De glans van uw vloer wordt teruggebracht van binnenuit door onze unieke methodes toe te passen. Wij verwarmen uw vloer door een lichte constante wrijving. Zo gaan de poriën van het marmer open en worden de kristallen opgenomen. Na het afkoelen sluit de steen door het uitzetten van de kristallen. Uw vloer is weer hard, volledig water- en vuilbestendig en heeft haar glans weer terug.

Impregneren:

Door impregneren wordt uw vloer beschermd tegen vocht, vlekken en algemeen vuil. Ons speciale impregneermiddel dringt diep in de steen en hecht zich. Schoonmaken is daarna gemakkelijker. U heeft de keuze uit een naturel of een kleur verdiepend effect.
Twijfel je welke behandeling het beste past bij uw marmeren vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Hoe krijgt u uw marmeren vloer schoon?

Marmer schoonmaken kan een uitdagende klus zijn. U kunt zelf het een en ander proberen met een zachte doek en een ecologische allesreiniger, maar u zult snel merken dat het lastig is om grondige vlekken te verwijderen.

Marmeren vloer reinigen kunt u het beste doen door een ervaren bedrijf zoals Marmer Behandelen. Wij kunnen uw marmer schoonmaken op de juiste manier. Wij maken enkel gebruik van de juiste middelen en beschikken over specialistisch apparatuur.

Wat tast marmer aan? Wanneer schakel ik hulp in?

Marmer kan aangetast worden door verschillende factoren. Enkele veelvoorkomende oorzaken van marmeraantasting zijn:

  1. Zure stoffen: Marmer is gevoelig voor zure stoffen zoals azijn, citroensap, zure reinigingsmiddelen en sommige voedingsmiddelen. Het zuur reageert met het calciumcarbonaat in het marmer, waardoor er vlekken, verkleuringen en erosie kunnen ontstaan.
  2. Krassen en schurende materialen: Harde voorwerpen, schurende schoonmaakmiddelen of ruwe oppervlakken kunnen krassen veroorzaken op het marmeren oppervlak. Deze krassen kunnen het marmer beschadigen en de glans aantasten.
  3. Hitte: Marmer kan beschadigd raken door direct contact met hete voorwerpen zoals pannen of hete dranken. Dit kan leiden tot verkleuringen, scheuren of zelfs breuken in het marmer.
  4. Vocht en water: Marmer is poreus van nature, waardoor het gevoelig is voor vocht en water. Langdurige blootstelling aan water kan vlekken, verkleuringen en zelfs structurele schade veroorzaken.

Om de duurzaamheid en schoonheid van marmer te behouden, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en het marmer regelmatig te onderhouden en te beschermen tegen deze schadelijke invloeden. Marmer Behandelen biedt diverse behandelingsmethodes om ervoor te zorgen dat het marmer weer naar ere wordt hersteld. Van polijsten tot schuren en van impregneren tot het verwijderen van vlekken.

“Onze passie voor marmer reikt verder dan alleen haar prachtige verschijning. Met zorg en expertise behandelen wij marmer, waardoor haar tijdloze schoonheid behouden blijft. Met elke aanraking geven we marmer nieuw leven, en laten we het stralen als nooit tevoren.”

Het eindresultaat van marmer onderhoud

Bij tijdig en zorgvuldig onderhoud van marmer zorgt u ervoor dat uw marmeren vloer weer glanst zoals deze hoort te glanzen. Beschadigingen, krassen en vlekken maken plaats voor de glans van het prachtige natuursteen. De mate van glans bepaalt u zelf. Wij luisteren naar uw wensen en passen onze behandelingen daarop aan. Dit doen wij tevens voor alle soorten natuursteen.

Dankzij onze onderhoud marmer werkzaamheden zorgen wij ervoor dat beschadigingen wegblijven en u weer kunt genieten van uw vloer. Om u te overtuigen demonstreren wij graag een gratis proefstuk op een marmeren oppervlak. Zo kunt u vergelijken of onze behandelingen effect hebben. Wanneer u niet tevreden bent maken we de werkzaamheden ongedaan en betaalt u niets.

Heeft u vragen over marmer onderhoud of de specifieke behandelingen? Neem gerust contact met ons op. We staan graag voor u klaar om u meer te vertellen over marmer en de geschikte methodes die we kunnen toepassen.

Gratis prijsindicatie

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.