Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Marmer schuren

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Marmer is een prachtig gesteente waar veel mensen enorm trots op zijn. Het is een ware eye-catcher die luxe en uitstraling toevoegt aan uw woning of bedrijfspand. Na verloop van tijd kan er, door intensief gebruik, sprake zijn van een doffe uitstraling en lelijke beschadigingen. Marmer laten schuren kan hierbij een verstandige keuze zijn om de vertrouwde glans terug te laten keren. In verschillende fases behandelen we de vloer en zorgen we ervoor dat de vloer weer oogt als nieuw. Breng de natuurlijke glans terug en kies voor marmer schuren en polijsten.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Verschil tussen marmer schuren en polijsten

Een marmeren vloer schuren is een proces waarbij een dunne laag van het oppervlak van het marmer wordt verwijderd. Dit wordt meestal gedaan om oneffenheden, krassen, vlekken of beschadigingen in het marmer te verwijderen. Tijdens het schuren wordt gebruik gemaakt van schuurpapier met verschillende korrelgroottes, van grof naar fijn, om geleidelijk het oppervlak van het marmer te egaliseren. Hierdoor worden onvolkomenheden verwijderd en wordt een glad en gelijkmatig oppervlak gecreëerd. Het schuren van marmer is een intensieve klus die meestal wordt uitgevoerd door ervaren professionals.

Een marmeren vloer polijsten vindt daarentegen plaats nadat het schuren is voltooid. Het polijstproces is bedoeld om het marmeren oppervlak een glad en glanzend uiterlijk te geven. Bij het polijsten wordt gebruik gemaakt van polijstpads met steeds fijnere korrels, die worden gebruikt in combinatie met polijstpasta of -poeder.

Deze polijstpads worden met een polijstmachine op het marmeren oppervlak aangebracht en zorgen voor een glanzende afwerking. Het polijsten van marmer brengt de natuurlijke kleur en glans van het marmer naar voren en zorgt voor een luxe uitstraling.

Marmer Schuren

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

De fases van marmer schuren

Marmer schuren is een oppervlaktebehandeling die wordt uitgevoerd om het marmeren oppervlak te vernieuwen en te herstellen. Bij deze procedure wordt een dunne toplaag van het marmer afgeslepen, waardoor eventuele beschadigingen, krassen, vlekken en onvolkomenheden worden verwijderd. Om het schuren van marmer efficiënt uit te voeren, worden speciale schuurmachines gebruikt die zijn uitgerust met roterende schuurpads.

Het schuren van marmer bestaat uit verschillende fasen om geleidelijk de gewenste resultaten te bereiken. In de eerste fase wordt meestal een grove korrel schuurpad gebruikt. Dit helpt bij het verwijderen van diepe krassen, hardnekkige vlekken en oneffenheden in het oppervlak. Naarmate het schuren vordert, worden steeds fijnere schuursegmenten gebruikt. Deze fijnere korrels zorgen ervoor dat de marmeren vloer steeds gladder en gelijkmatiger wordt.

Nadat het schuren is voltooid, kan het marmer overgaan op de polijstfase. Het polijsten van marmer is bedoeld om het oppervlak een prachtige glans te geven en de natuurlijke kleur en schoonheid van het marmer naar voren te brengen. Hiervoor worden polijstpads met een fijne korrel gebruikt in combinatie met polijstpasta of -poeder. De polijstpads worden met behulp van een polijstmachine op het marmeren oppervlak aangebracht en creëren een glanzende afwerking. Dit proces zorgt ervoor dat het marmer haar glans van binnenuit herwint en een luxe uitstraling krijgt.

Waarom u kiest voor marmer laten schuren

 • Herstel van beschadigingen: Marmer is een prachtig materiaal, maar het kan na verloop van tijd krassen, vlekken en andere beschadigingen vertonen. Het laten schuren van marmer helpt om deze beschadigingen te herstellen en het oppervlak weer in zijn oorspronkelijke staat te brengen. Hierdoor ziet uw marmer er weer als nieuw uit.
 • Verwijdering van vlekken en verkleuring: Marmer is gevoelig voor vlekken en kan na verloop van tijd verkleuren. Het schuren van marmer kan helpen om hardnekkige vlekken te verwijderen en het oppervlak op te frissen, waardoor de natuurlijke kleur en glans van het marmer weer naar voren komen.
 • Egalisatie van het oppervlak: Oneffenheden en onvolkomenheden in het marmeren oppervlak kunnen het uiterlijk van uw vloer of ander marmeren element verstoren. Door het schuren van marmer wordt het oppervlak geëgaliseerd, waardoor een glad en gelijkmatig resultaat ontstaat. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere uitstraling, maar ook voor een betere functionaliteit.
 • Vernieuwing en verjonging: Het schuren van marmer is een effectieve manier om uw vloer of ander marmeren oppervlak nieuw leven in te blazen. Door de bovenste laag te verwijderen, worden eventuele tekenen van slijtage en veroudering geëlimineerd, waardoor het marmer er frisser en moderner uitziet.
 • Duurzaamheid en langdurig behoud: Door uw marmer te laten schuren en te onderhouden, kunt u de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengen. Het schuren helpt om verdere slijtage en beschadiging te voorkomen, waardoor uw marmer langer mooi en in goede conditie blijft.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Zelf marmer schuren

U kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Marmer schuren met schuurpapier is een veelgebruikte methode door particulieren. Zelf marmer schuren vereist een goede voorbereiding en is niet iets wat u zomaar doet.

Hiervoor is een schuurmachine nodig met verschillende soorten schuurpapier, van grof tot fijn, dat geschikt is voor marmer. Het is belangrijk om in kleine stapjes te werken. Doet u dit niet, dan blijven er krasjes achter op het marmer. Dat is de reden waarom een marmer vloer schuren toch vaak uitbesteed wordt. Ervaren specialisten weten hoe ze deze zorgvuldige klus op de juiste wijze moeten uitvoeren. Zo bent u verzekerd van een bevredigend eindresultaat en het bespaart u tijd.

“Breng de oorspronkelijke glans van uw marmeren tegels of vloer terug door het laten polijsten van het gesteente. De doffe uitstraling, kleine krasjes, en lelijke vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.”

Totaal onderhoud van uw marmeren vloer

Het schuren van uw marmeren vloer is een behandeling die u laat uitvoeren wanneer u te maken heeft met diepe krassen en ernstige beschadigingen in uw marmer. Wanneer u tijdig onderhoud pleegt kunt u echter een groot deel van deze beschadigingen voorkomen. Bij Marmer Behandelen kunnen we u van dienst zijn met behulp van onderhoudsdiensten.

Van kleine onderhoudsklussen als impregneren of polijsten, tot het renoveren van marmer, we staan graag voor u klaar.

Het resultaat van het laten schuren van marmer

Nadat uw vloer op professionele wijze door ons is behandeld ziet u direct resultaat. Een marmeren vloer schuren in meerdere fases en eindigen met polijsten of kristalliseren, zorgt ervoor dat krassen, hardnekkige vlekken en oneffenheden niet langer zichtbaar zijn. Het resultaat is een glanzende vloer, die er voor lange tijd als nieuw uitziet.

U heeft als het ware een nieuwe vloer binnen één dag. Dit laten wij u graag zien door middel van een gratis proefstuk van 2m², op een door u gekozen plek. Bent u niet tevreden? Dan maken we dit ongedaan en betaalt u niets.

Gratis prijsindicatie

 • Wat zijn de voordelen van het laten schuren van marmer?

  Het laten schuren van marmer heeft verschillende voordelen. Ten eerste herstelt het de beschadigingen aan het oppervlak van het marmer, zoals krassen, vlekken en oneffenheden. Hierdoor ziet het marmer er weer als nieuw uit. Daarnaast helpt het schuren van marmer ook bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en verkleuringen, waardoor de natuurlijke kleur en glans van het marmer weer naar voren komen. Bovendien zorgt het egaliseren van het oppervlak ervoor dat de vloer of het marmeren element er mooier uitziet en beter functioneert. Het schuren van marmer verlengt ook de duurzaamheid van het marmer, waardoor het langer mooi blijft en zijn waarde behoudt.

 • Hoe verloopt het proces van marmer schuren en polijsten?

  Het proces van marmer schuren en polijsten bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt het marmer geschuurd met behulp van speciale schuurmachines en schuurpads met verschillende korrelgroottes. Hierbij worden grove korrels gebruikt om krassen en hardnekkige vlekken te verwijderen, en worden steeds fijnere schuursegmenten gebruikt om het oppervlak geleidelijk te egaliseren. Nadat het schuren is voltooid, wordt het marmer gepolijst met behulp van polijstpads met steeds fijnere korrels, samen met polijstpasta of -poeder. Dit zorgt voor een glanzende afwerking en brengt de natuurlijke kleur en glans van het marmer naar voren. Het proces van marmer schuren en polijsten wordt meestal uitgevoerd door ervaren professionals om de beste resultaten te garanderen.

 • Is het mogelijk om zelf marmer te schuren of is het verstandiger om een professional in te schakelen?

  Hoewel het mogelijk is om zelf marmer te schuren, wordt het vaak aanbevolen om een professional in te schakelen. Het schuren van marmer vereist specifieke kennis, ervaring en het juiste gereedschap om de gewenste resultaten te bereiken. Het is een intensieve klus die zorgvuldigheid en expertise vereist om schade aan het marmer te voorkomen. Een professionele marmerbewerker heeft de juiste vaardigheden en technieken om het marmer op de juiste manier te schuren en te polijsten, en kan het proces efficiënt en effectief uitvoeren. Door een professional in te schakelen, kunt u er zeker van zijn dat uw marmer op de juiste manier behandeld wordt en weer zijn oorspronkelijke glans terugkrijgt.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)