Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Hardsteen onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Hardsteen is een van de populairste steensoorten in Nederland. Het gesteente behoort tot de familie van de kalksteen en is om die reden een zachte en gevoelige steen. Hardsteen heeft een unieke eigenschap, doordat de steensoort oliehoudend is. Hierdoor heeft de steen een karakteristieke uitstraling, bestaande uit een donkere basistint met lichte fossieltekeningen.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Er bestaan tientallen verschillende soorten hardsteen. In Nederland zijn Belgisch en Chinees hardsteen de twee bekendste soorten. Beide kennen een andere behandeling om het gewenste resultaat te krijgen.

Hardsteen reinigen door een specialistische natuursteenexpert

Marmer Behandelen is al tientallen jaren een ervaren naam op het gebied van natuursteen onderhoud. Dankzij onze ervaring weten wij als geen ander hoe wij diverse soorten natuursteen op een kundige wijze moeten behandelen. Ook hardsteen valt binnen onze expertise.

Na verloop van tijd kan uw hardstenen vloer zijn glans verliezen. Door krassen, beschadigingen, vlekken en verkleuringen verdwijnt de luxueuze uitstraling die de vloer ooit had. Marmer Behandelen zorgt ervoor dat uw hardsteen vloer weer naar nieuwstaat wordt hersteld, dankzij een breed aanbod aan uiteenlopende technieken.

“Hardsteen is een karakteristiek en uniek gesteente met een prachtige identiteit. Laat de identiteit niet verloren gaan en schakel tijdig en kundige natuursteenspecialist in.”

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Is uw hardstenen vloer toe aan grondig onderhoud?

Het uiterlijk van uw hardstenen vloer kan na verloop van tijd, mede door intensief gebruik, flink verkleuren of van glans verminderen. Dit gaat ten koste van de algemene uitstraling van uw woning. En dat is zonde!

Krassen, lelijke plekken, eventuele vlekken en andere beschadigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon wanneer u kiest voor Marmer Behandelen. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van Chinees hardsteen, Belgisch hardsteen en tal van andere natuursteensoorten.

Onderhoud van uw Belgische hardsteen

Belgisch hardsteen, ook wel bekend als Belgische blauwe hardsteen, is een prachtig natuurlijk gesteente dat veel wordt gebruikt in bouw- en interieurtoepassingen. Het staat bekend om zijn karakteristieke blauw-grijze kleur en unieke fossielen, waardoor het een tijdloze en elegante uitstraling heeft. Belgisch hardsteen wordt gewonnen in de Belgische Ardennen en staat bekend om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, trappen, gevelbekleding en andere architecturale elementen. Met zijn natuurlijke schoonheid en robuuste karakter voegt Belgisch hardsteen een vleugje luxe en authenticiteit toe aan elke ruimte.

Is uw Belgisch hardstenen vloer toe aan grondig onderhoud? We staan graag voor u klaar met ons Belgisch hardsteen onderhoud, waarbij de vloer grondig reinigen en eventuele vlekken en beschadigingen aanpakken.

Lees meer over het onderhoud van uw Belgische hardsteen.

Onderhoud van Chinees hardsteen

Chinees hardsteen, ook wel bekend als Chinees blauwsteen, is een populair en betaalbaar alternatief voor Belgisch hardsteen. Het is een natuurlijk kalksteen met een kenmerkende blauwgrijze kleur en een karakteristiek uiterlijk.

Chinees hardsteen wordt gewonnen in China en heeft in de loop der jaren aan populariteit gewonnen vanwege zijn veelzijdigheid en betaalbaarheid. Het wordt vaak gebruikt voor vloeren, terrassen, trappen en muurbekleding. Hoewel Chinees hardsteen vergelijkbare esthetische eigenschappen heeft als Belgisch hardsteen, kan de kwaliteit en duurzaamheid variëren, afhankelijk van de specifieke steengroeve en de afwerking.

Lees meer over het onderhoud van uw Chinees hardsteen.

Zelf hardsteen reinigen

Hardsteen onderhoud is een behandeling waarbij expertise en ervaring gewenst is. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om uw hardstenen vloer zelf te onderhouden. Zo zorgt u voor een vloer in topconditie en worden krassen, vlekken en beschadigingen op tijd aangepakt. We geven u graag 3 tips bij het onderhouden van uw hardstenen vloer:

 • Gebruik milde schoonmaakmiddelen: Bij het nat reinigen van hardsteen is het belangrijk om milde middelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor natuursteen. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak van de hardsteen kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor pH-neutrale schoonmaakmiddelen die de steen effectief reinigen zonder de afwerking aan te tasten.
 • Veeg regelmatig schoon: Het regelmatig schoonmaken van hardsteen is essentieel om vuil, stof en vlekken te voorkomen. Gebruik een zachte bezem, stofzuiger met een zachte borstel of een microvezeldoek om los vuil en stof te verwijderen. Door regelmatig te vegen, voorkomt u dat vuil zich ophoopt en krassen veroorzaakt op het oppervlak van de hardsteen.
 • Bescherm tegen vlekken: Hardsteen is gevoelig voor vlekken, vooral door gemorste vloeistoffen zoals olie, wijn of zure substanties. Om uw hardsteen te beschermen tegen vlekken, is het raadzaam om een beschermende sealer aan te brengen. Deze sealer vormt een barrière op het oppervlak van de hardsteen en helpt vlekken te voorkomen. Zorg ervoor dat u de sealer regelmatig vernieuwt volgens de instructies van de fabrikant om de bescherming te behouden.

Merkt u na verloop van tijd dat er grover geschut dient te worden ingezet? Dan staat Marmer Behandelen graag voor u klaar.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Welke behandelingen horen er onder hardsteen onderhoud?

Hardsteen onderhoud kan ervoor zorgen dat uw vloer in nieuwstaat terugkeert. Binnen het onderhoud van uw Chinees of Belgisch hardsteen vloer verstaan er verschillende soorten behandelingen. We nemen ze graag met u door:

Hardsteen polijsten:
Hardsteen polijsten is een proces waarbij het oppervlak van de hardsteen wordt behandeld om een glanzende en gladde afwerking te verkrijgen. Het polijsten van hardsteen wordt meestal uitgevoerd nadat de steen is geschuurd om eventuele onvolkomenheden en ruwheid te verwijderen.

Hardsteen schoonmaken:
Hardsteen schoonmaken is een relatief kleine behandeling die ervoor zorgt dat oppervlakkige vlekken en lichte krassen binnen korte tijd worden aangepakt.

Hardsteen behandelen:
Heeft uw hardstenen vloer ernstigere beschadigingen? Dan kunnen we bij Marmer Behandelen een stap verder gaan door de beschadigingen volledig te herstellen, zodat u weer kunt genieten van de vertrouwde glans.

Hardsteen anti slip maken:
Door veroudering van de hardsteen vloeren kan het voorkomen dat deze wat gladder wordt. Voorkom dan ook tijdig uitglijgevaar door een etsende anti slip. behandeling uit te laten voeren.

Hardsteen kleurverdiepen:
Wilt u de prachtige kleur van uw hardstenen vloer weer terug krijgen? Dankzij een kleurverdieper krijgt uw vloer weer een geheel nieuwe uitstraling.

Hardsteen schuren:
Na verloop van tijd kunnen er scheuren, groeven en voegen beschadigd raken. Als polijsten of schoonmaken geen verschil geeft, is er altijd nog de mogelijkheid om de vloer te schuren.

Hardsteen coaten / impregneren:
Door impregnatie en coating wordt uw hardsteen vloer extra bestand tegen chemicaliën en belasting, door als het ware een onzichtbare beschermlaag toe te brengen.

Kies voor de diensten van Marmer Behandelen

Marmer behandelen is al jaar en dag een bekende naam op het gebied van natuursteen onderhoud. Dankzij onze jarenlange ervaringen kunnen we een uniek en kwalitatieve onderhoudsbehandeling uitvoeren voor tal van steensoorten. Zowel Belgisch als Chinees hardsteen behoren tot onze expertises.

Het onderhoud van uw hardstenen vloer bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst bespreken we samen wat de benodigde behandeling voor uw vloer is. Dit doen wij graag op locatie om een inschatting te maken van de huidige conditie. Ook kunnen wij vervolgens een proefstuk behandelen. Hierbij behandelen we twee m2 om u het verschil te kunnen laten zien. Gaat u hiermee akkoord? Dan zorgen wij dat de gehele vloer weer straalt als nooit tevoren. Uw hardsteen vloer lijkt dan weer als nieuw!

Gratis prijsindicatie

 • Hoe vaak moet ik mijn hardstenen vloer schoonmaken?

  Het is aan te raden om uw hardstenen vloer regelmatig schoon te maken, idealiter wekelijks of vaker indien nodig. Door regelmatig te vegen en gebruik te maken van milde schoonmaakmiddelen, kunt u vuil en vlekken voorkomen en de levensduur van uw vloer verlengen.

 • Moet ik mijn hardsteen vloer impregneren?

  Het impregneren van hardsteen is een aanbevolen stap in het onderhoudsproces. Door een beschermende sealer aan te brengen, kunt u de hardsteen beter bestand maken tegen vlekken en beschadigingen. Het is belangrijk om de sealer regelmatig te vernieuwen om de bescherming te behouden.

 • Kan ik krassen op mijn hardstenen vloer zelf verwijderen?

  Kleine krassen op hardsteen kunnen soms met lichte polijstmiddelen en speciale polijstpads worden verminderd. Echter, bij diepere krassen of ernstige beschadigingen is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Een expert kan de juiste technieken en materialen gebruiken om de krassen te herstellen zonder verdere schade aan de vloer te veroorzaken.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)