Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Natuursteen schuren

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Het schuren van natuursteen is een van de onderhoudswerkzaamheden die wij uitvoeren. Het is een behandelingswijze waarbij vlekken, krassen en beschadigingen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marmer Behandelen is een ervaren natuursteenspecialist, die precies weet hoe het uw natuurstenen vloer moet onderhouden.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Natuursteen schuren? Wat te doen?

Na verloop van tijd verdwijnt de glans uit uw natuursteen. Krassen, beschadigingen, vlekken, verkleuringen en looppaden. Tal van verschillende redenen waarom uw vloer op den duur aangetast kan worden. Om ervoor te zorgen dat uw vloer altijd straalt zoals het hoort te stralen, adviseren wij om te kiezen voor specialistisch onderhoud. Wij komen dan bij u langs om het natuursteen te schuren, zodat de beschadigingen op de toplaag worden weggewerkt. De steen keert dan weer terug in zijn oude glorie.

Regelmatig gaat het schuurproces gepaard met het polijsten van de vloer. Nadat het steen geschuurd is, is deze vaak ruw. Door het te polijsten keer de oorspronkelijke glans weer terug. Marmer Behandelen adviseert u altijd wat de beste behandelingen zijn voor uw natuursteen.

“Beschadigde toplaag van uw vloer? Diepe krassen in het natuursteen? Of heeft u last van andere beschadigingen? Natuursteen schuren kan een uitstekende oplossing zijn voor uw natuurstenen vloer.”

Natuursteen schuren

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Fases van natuursteen schuren

Het natuursteen schuren kunt u zien als een oppervlaktebehandeling. Er wordt namelijk een minimale toplaag weggeschuurd van het natuursteen. Dit wordt gedaan met speciale schuurmachines en ronddraaiende schuurpads. Daarbij gebruiken wij verschillende fases. Voor krassen en hardnekkige vlekken kiest men een grove korrel. Daarna worden er meerdere fijne schuurpads gebruikt. Als laatste zullen we uw natuursteen polijsten, zodat de vloer opnieuw glanst van binnenuit.

Natuursteen schuren bestaat uit de volgende stappen

Het schuren van natuursteen verloopt in verschillende fases om tot het gewenste resultaat te komen. Hieronder worden de fases van het natuursteen schuren verder uitgelegd:

Grof schuren: In deze fase wordt een grove korrel gebruikt om krassen en hardnekkige vlekken op het natuursteen te verwijderen. Dit gebeurt met behulp van speciale schuurmachines en ronddraaiende schuurpads. Het grof schuren zorgt ervoor dat de bovenste laag van het natuursteen wordt weggeschuurd, waardoor beschadigingen en oneffenheden worden geëgaliseerd.

-Fijn schuren: Na het grof schuren wordt overgegaan op de fijnere schuurpads. Deze hebben een fijnere korrel en zorgen voor een gladder oppervlak. Het fijn schuren helpt om eventuele resterende krassen en onregelmatigheden verder te verminderen. Hierdoor wordt het natuursteen steeds gladder en krijgt het een meer uniforme uitstraling.

-Polijsten: Na het schuren is het tijd om het natuursteen te polijsten. Polijsten geeft het natuursteen een mooie glans en zorgt ervoor dat de vloer van binnenuit straalt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale polijstpadjes en polijstmiddelen die het oppervlak glad en glanzend maken. Het polijsten zorgt voor de finishing touch en laat het natuursteen er weer als nieuw uitzien.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Natuursteen zelf schuren

Wanneer mensen te maken hebben met krassen, vlekken of doffe verkleuringen, gaan ze vaak aan de slag met een schuurmachine en schuurpapier. Dit is een optie, echter moet u wel weten dat u gebruik maakt van de juiste middelen. Om het gewenste resultaat te bereiken is schuurpapier nodig met zowel grove als fijne korrels en het moet geschikt zijn voor het natuursteen dat u bezit. Ga daarbij voorzichtig te werk en schuur in kleine stappen, anders kunnen er krassen achterblijven. Vanwege deze delicate klus wordt schuren vaak uitbesteed aan experts. Dit bespaart u tijd en u zult versteld staan van het eindresultaat.

Marmer Behandelen staat graag voor u klaar om uw natuursteen kundig te laten schuren en polijsten.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Heeft u vragen over het schuren van natuursteen of wilt u meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Bij ons begrijpen we dat het schuren van natuursteen een belangrijke beslissing is en dat u mogelijk specifieke vragen heeft. Ons team van deskundige professionals staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van gedetailleerde informatie.

Of u nu wilt weten of uw specifieke type natuursteen geschuurd kan worden, welke resultaten u kunt verwachten of welke kosten erbij komen kijken, wij helpen u graag verder. We nemen de tijd om naar uw wensen en behoeften te luisteren en u te voorzien van eerlijk en professioneel advies.

Gratis prijsindicatie

Veel gestelde vragen

  • Is het schuren van natuursteen noodzakelijk?

    Het schuren van natuursteen kan nodig zijn om beschadigingen, krassen en vlekken te verwijderen en het oppervlak weer in optimale staat te brengen. Door het schuren wordt een dunne toplaag van het natuursteen weggeschuurd, waardoor oneffenheden worden geëgaliseerd en de vloer een vernieuwde uitstraling krijgt.

  • Kan ik zelf mijn natuursteen schuren?

    Het schuren van natuursteen is een specialistische klus die vaardigheid en ervaring vereist. Het gebruik van de juiste schuurmachines, schuurpads en technieken is essentieel om schade aan het natuursteen te voorkomen. Het wordt aanbevolen om een professionele specialist in te schakelen die bekend is met het schuren van natuursteen om de beste resultaten te behalen.

  • Wat is het verschil tussen schuren en polijsten van natuursteen?

    Schuren en polijsten zijn twee verschillende stappen in het proces van het behandelen van natuursteen. Schuren wordt gebruikt om krassen, hardnekkige vlekken en beschadigingen te verwijderen door het weg te schuren van de bovenste laag van het natuursteen. Polijsten daarentegen zorgt voor het verkrijgen van een mooie glans en een glad oppervlak door middel van het gebruik van polijstpadjes en polijstmiddelen. Beide stappen zijn belangrijk om uw natuursteen vloer er weer als nieuw uit te laten zien.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)