Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Belgisch hardsteen onderhoud

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Tijdig onderhoud van uw Belgisch hardsteen verlengt de levensduur en glans van uw prachtige vloer. Hoewel de benodigde stappen eenvoudig zijn wordt er vaak gekozen voor een gespecialiseerd bedrijf dat precies weet hoe het de natuursteen moet behandelen. Zij bezitten over de juiste apparatuur en middelen om de juiste zorg te kunnen bieden.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Belgisch hardsteen onderhoud!

Belgisch hardsteen is een natuurgesteente dat wordt gevonden in de Belgische Ardennen. Qua hardheid en kwalitatieve eigenschappen lijkt de steen op marmer. Het bijzondere aan de hardsteen is dat deze gesteente echter beschikt over fossielen die op het oppervlakte te zien zijn.

De mooie kleur en glans van het Belgische hardsteen wilt u natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Het is dan ook van essentieel belang dat de er gebruik wordt gemaakt van de juiste middelen. Om er zeker van te zijn dat het onderhoud op een goede manier wordt gedaan, kunt u het beste kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf als Marmer Behandelen. Wij weten precies wat er nodig is om de glans weet terug te brengen naar uw prachtige vloer.

Bij Marmer Behandelen bent u op het juiste adres voor Belgisch hardsteen onderhoud. Wij zijn dagelijks in de weer met natuurstenen vloeren en weten precies wat er nodig is om de glans terug te laten keren. Hierbij wordt er enkel gebruik gemaakt van apparatuur en middelen die voor de betreffende natuursteen geschikt zijn.

Belgisch hardsteen onderhouden

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

De voordelen van Belgisch hardsteen onderhouden

Wij snappen dat u trots bent op uw vloer. Logisch, Belgisch hardsteen is een prachtig gesteente dat een luxueuze en sfeervolle uitstraling geeft aan uw woning. Na verloop van tijd zult u echter merken dat de vloer wat doffer wordt. Hét moment om een onderhoudsbedrijf langs te laten komen. Zij zorgen ervoor dat de vloer weer glanst als nooit tevoren.

Marmer Behandelen verzorgt diverse technieken op het gebied van hardsteen onderhoud. Deze benoemen we graag hieronder.

Technieken van onderhoud Belgisch hardsteen vloer

Om krassen en vlekken uit uw Hardsteenvloer te verwijderen, en om problemen in de toekomst te voorkomen, bestaat Belgisch hardsteen totaal-onderhoud uit verschillende behandelingen. Deze leggen we kort voor u uit:

Strippen:

Aangebrachte schoonmaakmiddelen, onderhoudsproducten, was- of impregneerlagen worden verwijderd door onze specialistische behandeling.

Schuren:

Krassen, looppaden en hardnekkige vlekken worden dankzij speciale schuurmachines verwijderd. Hierbij houden we rekening met het stofvrij houden van uw meubels.

Reinigen:

Belgisch hardsteen reinigen is nodig wanneer er vlekken of doffe verkleuringen zijn ontstaan in uw hardstenen vloer. Dit doen wij door speciale reinigingsproducten op een bewuste wijze te gebruiken.

Afslijpen:

Grove beschadigingen, diepe krassen en hoogteverschillen worden verholpen door een gelijkmatige toplaag af te slijpen.

Polijsten:

Door verschillende polijstfases verdwijnen oneffenheden als sneeuw voor de zon en komt de glans van uw vloer weer terug. U kiest zelf of u een lichtglanzende of hoogglanzende vloer wilt.

Kristalliseren:

De glans van uw vloer wordt teruggebracht van binnenuit door onze unieke methodes toe te passen. Wij verwarmen uw vloer door een lichte constante wrijving. Zo gaan de poriën van het hardsteen open en worden de kristallen opgenomen. Na het afkoelen sluit de steen door het uitzetten van de kristallen. Uw vloer is weer hard, volledig water- en vuilbestendig en heeft haar glans weer terug.

Impregneren:

Door impregneren wordt uw vloer beschermd tegen vocht, vlekken en vuil. Ons speciale impregneermiddel dringt diep in de steen en hecht zich. Schoonmaken is daarna gemakkelijker. U heeft de keuze uit een naturel of een kleur verdiepend effect.

Twijfel je welke behandeling het beste past bij uw Belgische hardsteen vloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik zelf Belgisch hardsteen onderhouden?

Hoewel het mogelijk is om zelf Belgisch hardsteen te behandelen, is het over het algemeen aan te raden om een expert in te schakelen voor het beste resultaat. Het behandelen van Belgisch hardsteen vereist specifieke kennis, ervaring en het gebruik van de juiste producten en technieken.

Belgisch hardsteen is een natuursteen met unieke eigenschappen en gevoeligheden. Het is belangrijk om de juiste behandeling te kiezen op basis van de specifieke behoeften van uw vloer, zoals het reinigen, impregneren, polijsten of herstellen van beschadigingen.

Een expert op het gebied van natuursteenonderhoud en -behandeling beschikt over de nodige expertise om de juiste behandeling voor uw Belgisch hardsteen te bepalen. Ze kennen de geschikte producten en methoden om de duurzaamheid en esthetiek van de steen te behouden.

“Belgisch hardsteen vloeren zijn een prachtige eye-catcher in uw woning. Met kundig onderhoud van Belgisch hardsteen voorkomt u eventuele vlekken, onaangename kleine vetvlekken, lichte krassen en andere vervelende klachten.”

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Wat is het verschil tussen Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen?

Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen zijn twee verschillende soorten natuursteen met enkele belangrijke verschillen:

 1. Herkomst: Zoals de namen al aangeven, komt Belgisch hardsteen uit België en Chinese hardsteen uit China. Het land van herkomst bepaalt vaak de karakteristieken en kenmerken van de steen.
 2. Kleur en uitstraling: Belgisch hardstenen hebben meestal een donkerblauwe of grijze kleur, soms met lichte fossielen en aders. Chinees hardsteen daarentegen heeft een blauwgrijze kleur, variërend van licht tot donker, met bruine en witte aders. De kleur kan variëren afhankelijk van de specifieke steengroeve.
 3. Hardheid en dichtheid: Over het algemeen zijn Belgisch hardstenen harder en dichter dan Chinees hardsteen. Hierdoor is Belgisch hardsteen beter bestand tegen slijtage en krassen. Chinees hardsteen is nog steeds duurzaam, maar kan iets gevoeliger zijn voor krassen en slijtage.
 4. Poriën en afwerking: Een Belgisch hardstenen vloer heeft vaak kleinere en minder zichtbare poriën dan Chinees hardsteen. Hierdoor is Belgisch hardsteen gemakkelijker te polijsten en te voorzien van een glanzende afwerking. Chinees steen kan meer zichtbare poriën hebben, waardoor het een iets rustiekere uitstraling heeft.
 5. Prijs: Over het algemeen is Chinees hardsteen vaak goedkoper dan Belgisch hardsteen. Dit prijsverschil kan te wijten zijn aan factoren zoals transportkosten en beschikbaarheid.

Kies voor Marmer Behandelen

Ons familiebedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in Belgisch hardsteen onderhoud, en de bewerking van allerlei soorten natuursteen. Belgisch hardsteen is de laatste jaren bijzonder in trek. Gewonnen in de steengroeves van België wordt deze kalkhoudende soort natuursteen voor een relatief lage prijs aangeboden. Hierdoor is de populariteit van natuurstenen vloeren behoorlijk gegroeid.

Wanneer u interesse heeft om uw Belgische hardstenen vloer aan te pakken, kunt u kiezen voor de diensten van Marmer behandelen. Wanneer u twijfelt kunt u eerst kiezen voor een proefstuk. Hierbij pakken we vrijblijvend twee vierkante meter van uw vloer aan, zodat u de onderlinge verschillen kan bekijken. Van hardsteen polijsten tot hardsteen schoonmaken, bij Marmer Behandelen staan we voor u klaar.

Gratis prijsindicatie

Veel gestelde vragen

 • Waar kan Belgisch hardsteen niet tegen?

  Belgisch hardsteen kan gevoelig zijn voor bepaalde stoffen en materialen. Het kan niet goed tegen agressieve chemische reinigingsmiddelen, zoals zure producten en schurende materialen. Deze kunnen het oppervlak van de steen beschadigen. Daarnaast kan Belgisch hardsteen gevoelig zijn voor sommige zuren, zoals citroensap en azijn, omdat deze vlekken kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om deze stoffen te vermijden bij het schoonmaken van Belgisch hardsteen.

 • Hoe maak ik zelf Belgisch hardsteen schoon?

  Om hardsteen zelf schoon te maken, kunt u de volgende stappen volgen:

  • Veeg het oppervlak regelmatig af met een zachte bezem of stofzuiger om stof en vuil te verwijderen.
  • Maak een mengsel van warm water en een mild reinigingsmiddel, zoals een pH-neutrale zeep.
  • Dompel een zachte doek of spons in het reinigingsmengsel en wring deze goed uit.
  • Reinig het oppervlak voorzichtig met de doek of spons, waarbij u eventuele vlekken of vuil wegveegt.
  • Spoel de doek of spons regelmatig uit en vervang het reinigingsmengsel indien nodig.
  • Spoel het oppervlak ten slotte af met schoon water en droog het af met een zachte doek.
 • Kunnen Belgisch hardstenen buiten worden gebruikt?

  Ja, Belgisch hardsteen kan buiten worden gebruikt. Het is een duurzaam natuurlijk gesteente dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Het wordt vaak gebruikt voor bestrating, terrassen, trappen en andere buitentoepassingen. Het is echter belangrijk om het oppervlak goed te onderhouden en te beschermen tegen vuil, vlekken en vorstschade. Regelmatig reinigen, het aanbrengen van een impregneermiddel en het vermijden van agressieve schoonmaakmiddelen kunnen helpen om Belgisch hardsteen buiten in goede staat te houden.

 • Hoe Belgisch hardstenen vloer schoonmaken?

  Belgisch hardsteen schoonmaken verreist een aantal belangrijke handelingen.Voor het schoonmaken van Belgisch hardsteen raden we aan om een mild reinigingsmiddel te gebruiken in combinatie met warm water. Bevochtig een zachte doek of spons in het reinigingsmengsel en veeg voorzichtig het oppervlak van het hardsteen af. Spoel daarna af met schoon water en droog het grondig af met een zachte doek.

 • Kan ik agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderen?

  Nee, het wordt afgeraden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken op Belgisch hardsteen. Deze kunnen het oppervlak beschadigen. Het is beter om milde reinigingsmiddelen te gebruiken en hardnekkige vlekken voorzichtig te behandelen met een specifiek reinigingsmiddel dat geschikt is voor natuursteen.

 • Hoe kan ik vlekken op Belgisch hardstenen voorkomen?

  Om vlekken op Belgisch hardsteen te voorkomen, is het belangrijk om gemorste vloeistoffen onmiddellijk op te vegen. Vermijd het gebruik van zure producten zoals citroensap of azijn, omdat deze vlekken kunnen veroorzaken. Daarnaast is het aanbevolen om het hardsteen regelmatig te impregneren met een geschikt impregneermiddel om de poriën te verzegelen en vlekbestendigheid te verbeteren.

 • Hoe kan ik krassen op Belgisch hardsteen verwijderen?

  Voor lichte krassen kunt u proberen om het oppervlak voorzichtig te polijsten met een fijn schuurpapier of een speciale polijstpasta voor natuursteen. Voor diepere krassen of beschadigingen is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen, zoals een gespecialiseerd bedrijf in het onderhoud van natuursteen.

Lees hier meer over:

Belgisch hardsteen onderhoud

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.