Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Leisteen behandelen

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Leisteen vloeren zijn vandaag de dag erg populair. Dat komt doordat de uitstraling van de natuursteen perfect past met andere materialen als beton en hout. Het is een directe impuls voor de sfeer in uw woning, en wordt om die reden vaak gecombineerd met verschillende interieurstijlen.

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Wat is leisteen?

Leisteen is een natuursteen die ontstaat uit klei en onderhevig is geweest aan metamorfose. Dit betekent dat de samenstelling van de klei is veranderd onder invloed van hoge druk en temperatuur. Hierdoor is de klei getransformeerd tot een gesteente met verschillende lagen, dat gemakkelijk kan splijten. Leisteen wordt vaak gekenmerkt door zijn donkere kleur, meestal zwart, en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder vloeren, daken en schrijfplanken. De natuurlijke schoonheid en uitstraling van leisteen maken het populair in zowel klassieke als moderne interieurs.

Leisteen behandelen

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Wat is Leisteen behandelen?

Leisteen is van nature een metamorf gesteente. Dit betekent dat het een natuursteen is dat een metamorfose heeft ondergaan. Leisteen ontstaat uit klei. Wanneer er hoge druk en veranderende temperaturen ontstaan verandert de samenstelling van de klei. Het metamorfoseert vervolgens tot een steen bestaande uit verschillende lagen, wat makkelijk kan splijten.

Vroeger werden leistenen platen gebruikt als dakbedekking voor klassieke gebouwen als kerken. Dat komt doordat de steen gemakkelijk in kleine stukken te verwerken is. Leisteen is over het algemeen zwartgekleurd. Vroeger werd het ook vaak gebruikt als schrijfplank op e lagere school. Vandaag de dag ziet u steeds meer leisteen vloeren, vanwege de luxueuze uitstraling.

Na verloop van tijd heeft het leisteen minder glans. Doordat de vloer dagelijks bewandeld wordt en er op den duur andere beschadigingen ontstaan, is het aan te raden om een professionele onderhoudsbeurt te laten uitvoeren door een ervaren natuursteenspecialist. Marmer Behandelen heeft jarenlange ervaring op specifieke steensoorten en weet daarom precies hoe het uw leisteen moet behandelen. Zo krijgt uw vloer weer de glans die het verdient.

Leisteen vloer behandelen begint bij leisteen schoonmaken

Bij het behandelen van een leisteen vloer is schoonmaken de eerste belangrijke stap. Een grondige reiniging verwijdert vuil, vlekken en andere verontreinigingen, waardoor de vloer klaar is voor verdere behandeling.

Door uw leisteen vloer regelmatig schoon te maken, behoudt u niet alleen de esthetische uitstraling, maar verlengt u ook de levensduur van de vloer. Het verwijderen van vuil en vlekken helpt om beschadiging en slijtage te voorkomen.

Bij Marmer Behandelen zijn we gespecialiseerd in leisteen schoonmaken en behandelen van leisteen vloeren. Onze experts gebruiken professionele reinigingsmethoden en hoogwaardige producten om uw vloer grondig schoon te maken en klaar te maken voor verdere behandelingen, zoals impregneren en polijsten.

“Uw leistenen vloer weer zo goed als nieuw dankzij leisteen onderhouden van Marmer Behandelen. Doordat wij de vloer intensief reinigen zorgen wij ervoor dat kleine krasjes, doffe plekken, vocht en kleine beschadigingen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.”

Hoe kan ik zelf leisteen vloer goed schoon maken?

Als eigenaar van een leisteen vloer wilt u wellicht weten hoe u deze grondig kunt reinigen. Gelukkig zijn er eenvoudige stappen die u kunt volgen om de natuurlijke glans van uw vloer te behouden.

Begin met het nat reinigen van de leisteen vloer. Bereid een emmer voor met een milde zeepoplossing of een speciaal reinigingsmiddel voor leisteen. Volg zorgvuldig de instructies op het productetiket en meng de juiste verhouding met water. Gebruik een vochtige doek om de vloer voorzichtig te reinigen. Het vochtige doekje verwijdert vuil en vlekken moeiteloos.

Na het nat reinigen is het tijd voor de volgende stap: droog reinigen. Gebruik een droge doek om overtollig water en zeepresten van de vloer te verwijderen. Met iedere veeg ziet u de vloer drogen en het laatste vocht verdwijnen. Het zachte materiaal van de doek voorkomt krassen of strepen op de leisteen vloer.

Het gebruik van de juiste reinigingsproducten is essentieel. Kies specifieke reinigingsmiddelen die ontworpen zijn voor leisteen. Deze producten herstellen de oorspronkelijke schoonheid van uw vloer zonder deze te beschadigen. Door zorgvuldig zelf de reiniging uit te voeren, bespaart u geld en verlengt u de levensduur van uw vloer. Het onderhouden van uw leisteen vloer met zorg en aandacht resulteert in een duurzame en prachtige omgeving.

De voordelen

Gratis demonstratie op locatie

Landelijk werkend

Meubilair blijft in huis

Stofvrije werkwijze

30+ jaar familiebedrijf

100% tevredenheidsgarantie

Kies voor de leisteen behandeling van Marmer Behandelen

De klant staat bij ons op de eerste plaats. Met vakmanschap en passie voor natuursteen zorgen wij ervoor dat de glans in uw vloer hersteld wordt. Vooraf bespreken we de wensen voor de behandeling, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Bij Marmer Behandelen is het mogelijk om een proefstuk aan te vragen. Wij komen dan bij u langs om een m2 van uw vloer te behandelen. Zo ziet u direct het verschil tussen uw oude vloer en het behandelde stuk. Bent u tevreden met ons leisteen behandelen? Dan gaan we direct verder om uw vloer volledig aan te passen.

Gratis prijsindicatie

 • Wat is leisteen?

  Leisteen is een natuursteen die van nature een metamorfose heeft ondergaan. Het ontstaat uit klei en verandert door hoge druk en veranderende temperaturen in gesteente met verschillende lagen die gemakkelijk kunnen splijten. Van oudsher werd leisteen gebruikt als dakbedekking en schrijfplank, maar tegenwoordig wordt het steeds vaker gebruikt voor vloeren vanwege de luxueuze uitstraling die het biedt.

 • Wat houdt leisteen behandelen in?

  Na verloop van tijd kan leisteen zijn glans verliezen door dagelijks gebruik en andere beschadigingen. Om de vloer zijn oorspronkelijke glans terug te geven, is het raadzaam om een professionele onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een ervaren natuursteenspecialist. Bij Marmer Behandelen hebben we jarenlange ervaring in het behandelen van verschillende steensoorten, waaronder leisteen. Onze specialisten weten precies hoe ze uw leisteen moeten behandelen, zodat de vloer weer de glans krijgt die het verdient.

 • Hoe kan ik zelf mijn leisteen vloer goed schoonmaken?

  Als u zelf uw leisteen vloer grondig wilt reinigen, kunt u enkele eenvoudige stappen volgen om de natuurlijke glans te behouden. Begin met het nat reinigen van de vloer door een emmer met een milde zeepoplossing of speciaal reinigingsmiddel voor leisteen voor te bereiden. Volg nauwkeurig de instructies op het productetiket en meng de juiste verhouding met water. Gebruik een vochtige doek om de vloer voorzichtig schoon te maken en vuil en vlekken moeiteloos te verwijderen. Na het nat reinigen kunt u overstappen op droog reinigen. Gebruik een droge doek om overtollig water en zeepresten van de vloer te verwijderen. Met elke veeg ziet u de vloer drogen en het laatste vocht verdwijnen. Zorg ervoor dat u specifieke reinigingsproducten gebruikt die ontworpen zijn voor leisteen om de oorspronkelijke schoonheid van de vloer te herstellen zonder deze te beschadigen. Door zelf zorgvuldig de reiniging uit te voeren, kunt u geld besparen en de levensduur van uw leisteen vloer verlengen.

 • Waarom kiezen voor de leisteen behandeling van Marmer Behandelen?

  Marmer Behandelen is het meest beoordeelde bedrijf in de branche en staat bekend om zijn vakmanschap en passie voor natuursteen. Wij zetten de klant altijd op de eerste plaats en bespreken voorafgaand aan de behandeling uw wensen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Bij ons is het zelfs mogelijk om een proefstuk aan te vragen, waarbij we een vierkante meter van uw vloer behandelen, zodat u het directe verschil kunt zien tussen uw oude vloer en het behandelde gedeelte. Als u tevreden bent met onze leisteen behandeling, gaan we direct verder om uw vloer volledig aan te pakken en te laten stralen als nieuw.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)