Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Natuursteen reinigen met stoom: voor- en nadelen

Michael Gomez
10 mei 2023
2 min

Natuursteen is een prachtig materiaal dat vaak wordt gebruikt voor vloeren, aanrechtbladen en andere oppervlakken in huis. Maar hoe moet u het nu schoonmaken? Sommige mensen zweren bij het reinigen van natuursteen met stoom, terwijl anderen juist waarschuwen dat het schade kan veroorzaken aan het oppervlak. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van het gebruik van stoom om natuursteen schoon te maken.

Voordelen van natuursteen reinigen met stoom

Diepe reiniging

Een van de grootste voordelen van het reinigen van natuursteen met stoom is dat het diep reinigt zonder gebruik van chemicaliën. De hoge temperaturen van de stoom helpen om vuil, vet en bacteriën uit de poriën van het natuursteen te verwijderen. Dit is vooral handig voor oppervlakken die vaak worden gebruikt, zoals aanrechtbladen en vloeren.

Veilig voor het milieu

Omdat stoom een natuurlijk schoonmaakmiddel is, is het een milieuvriendelijke optie voor het schoonmaken van uw huis. Er worden geen chemicaliën gebruikt die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Geen residu

Stoom laat geen residu achter, waardoor het een ideale optie is voor mensen die last hebben van allergieën of gevoelige huid.

Geen beschadigingen aan het oppervlak

Stoomreiniging is een zachte methode voor het reinigen van natuursteen, wat betekent dat het oppervlak van de steen niet zal beschadigen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld schurende sponzen of agressieve chemicaliën.

Nadelen van natuursteen reinigen met stoom

Schade aan de afwerking van natuursteen

Hoewel stoomreiniging een zachte methode is voor het reinigen van natuursteen, kan het nog steeds de afwerking van sommige soorten natuursteen beschadigen. Het is belangrijk om het advies van een professionele natuursteenreiniger te vragen voordat u besluit om stoom te gebruiken op uw natuursteenoppervlak. Voor meer informatie over natuursteen kristalliseren en polijsten kunt u terecht op onze pagina’s over natuursteen behandelen.

Gevaarlijke stoomtemperaturen

Stoomreiniging vereist het gebruik van hoge temperaturen, wat kan leiden tot brandwonden en andere verwondingen als u niet voorzichtig bent. Het is belangrijk om de veiligheidsinstructies van uw stoomreiniger te volgen en de juiste beschermende kleding te dragen.

Beperkt gebruik

Stoomreiniging is niet geschikt voor alle soorten natuursteen. Sommige soorten natuursteen, zoals marmer, zijn bijzonder gevoelig voor schade door hoge temperaturen en mogen niet worden gereinigd met stoom. Voor meer informatie over het polijsten van natuursteen vloeren kunt u terecht op onze pagina  natuursteen polijsten.

Conclusie

Natuursteen reinigen met stoom heeft zowel voor- als nadelen. Het is een effectieve en milieuvriendelijke manier om diep te reinigen en geen residu achter te laten. Maar het kan ook schade veroorzaken aan sommige soorten natuursteen en vereist voorzichtigheid vanwege de hoge temperaturen. Het is belangrijk om het advies van een professional te vragen voordat u besluit om stoom te gebruiken op uw natuursteenoppervlak. Raadpleeg onze pagina’s over natuursteen behandelen voor meer informatie over het onderhoud van uw natuursteenoppervlak en gebruik onze interne links om meer te weten te komen over andere relevante onderwerpen.

Wij hopen dat u deze informatie nuttig vond. Als u vragen heeft over het schoonmaken of onderhouden van natuursteen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele natuursteenreiniger zoals de natuursteenspecialisten van Marmer Behandelen.

Gerelateerde Links

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10