Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.2/10

Milieuvriendelijke methoden voor het schoonmaken van natuursteen

Michael Gomez
10 mei 2023
2 min

Natuursteen is een prachtig materiaal dat vaak wordt gebruikt voor vloeren, aanrechtbladen en andere oppervlakken in huis. Het is echter belangrijk om te weten hoe u het op een veilige en milieuvriendelijke manier kunt schoonmaken. In deze blog bespreken we enkele milieuvriendelijke methoden voor het schoonmaken van natuursteen en geven we links naar gerelateerde pagina’s op onze website voor meer informatie.

Milieuvriendelijke methoden voor natuursteen schoonmaken

Water en azijn

Water en azijn is een effectieve en milieuvriendelijke methode voor het schoonmaken van natuursteen. Meng simpelweg een kopje azijn met een emmer warm water en gebruik een zachte doek om het oppervlak schoon te maken. Dit is een veilige optie voor alle soorten natuursteen, waaronder marmer en graniet.

Water en baking soda

Baking soda is een natuurlijk schoonmaakmiddel dat vaak wordt gebruikt om verschillende oppervlakken schoon te maken. Meng een kleine hoeveelheid baking soda met water om een pasta te maken en breng deze aan op het oppervlak van de natuursteen. Gebruik een zachte doek om het oppervlak schoon te maken en spoel het vervolgens af met water. Deze methode is veilig voor alle soorten natuursteen.

Stoomreiniging

Stoomreiniging is een milieuvriendelijke methode voor het schoonmaken van natuursteen, omdat het alleen water en warmte gebruikt om vuil en bacteriën te verwijderen. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn, omdat hoge temperaturen schade kunnen veroorzaken aan sommige soorten natuursteen. Voor meer informatie over stoomreiniging van natuursteen kunt u terecht op onze pagina’s over natuursteen reinigen met stoom.

Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Er zijn veel milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen op de markt die geschikt zijn voor het schoonmaken van natuursteen. Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke chemicaliën in het product zitten. Een goede natuursteenreiniger zal biologisch afbreekbaar zijn en geen residu achterlaten op het oppervlak van de steen.

Conclusie

Het schoonmaken van natuursteen op een milieuvriendelijke manier is niet moeilijk. Met behulp van water, azijn, baking soda of milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen kunt u uw natuursteenoppervlakken schoonmaken zonder het milieu te schaden. Voor meer informatie over het onderhoud van natuursteen en andere relevante onderwerpen kunt u terecht op onze website. Gebruik onze interne links om meer te weten te komen over natuursteenbehandelingen zoals natuursteen polijsten en natuursteen impregneren, of om meer te weten te komen over onze diensten als natuursteenspecialist.

Als u nog vragen heeft over het schoonmaken van natuursteen of als u professionele hulp nodig heeft bij het onderhouden van uw natuursteenoppervlakken, neem dan gerust contact op met onze specialisten bij Marmer Behandelen.

Gerelateerde Links

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10