Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Waarom sommige schoonmaakmiddelen streng worden afgeraden bij het onderhoud van natuursteen

Michael Gomez
7 juni 2023
2 min

Heeft u een prachtige natuurstenen vloer waarvan u zo lang mogelijk wilt genieten? Dan raden we u aan om altijd onze professionele behandeling te laten uitvoeren. We hanteren speciale technieken voor elk type natuurstenen vloer. Het is echter belangrijk op te merken dat u niet zomaar alle reinigingsmiddelen op uw vloer kunt gebruiken. We informeren u graag over welke schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor uw natuurstenen vloer en welke middelen u beter kunt vermijden. Dat leest u in onderstaande blog. 

Welke middelen mag ik niet gebruiken?

In de meeste gevallen bevat natuursteen vet en kalk. Daarom zijn ontvetters en zuren geen geschikte schoonmaakmiddelen voor uw natuurstenen vloer. Het gebruik van ontvetters of zuren kan ervoor zorgen dat het gesteente dof wordt en er etsplekken ontstaan. 

Dit komt doordat ontvetters een zeer lage pH-waarde hebben, terwijl zuren juist een uitzonderlijk hoge waarde hebben. Schoonmaakmiddelen voor natuurstenen vloeren moeten een neutrale pH-waarde hebben, idealiter tussen 5 en 7. Het is daarom absoluut niet aan te raden om azijn of soda als schoonmaakmiddel voor natuursteen te gebruiken. 

Welke middelen hebben wél positief effect op de vloer?

Welke schoonmaakmiddelen kunt u dan wel gebruiken voor uw natuurstenen vloer? Marmer Behandelen raadt aan om een speciaal pH-neutraal onderhoudsproduct te gebruiken voor natuursteen. Er zijn diverse van dit soort producten te verkrijgen. Zo heeft u voldoende schoonmaakmiddel om uw vloer jarenlang mooi te houden.

Als u liever uw eigen schoonmaakmiddel kiest, kies dan altijd voor natuurzeep. De lijnolie in dit neutrale schoonmaakmiddel beschermt het natuursteen zeer goed. Ook met een neutrale pH-waarde reinigt deze zeep de vloer grondig. Let echter wel op dat u niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt, aangezien dit direct zichtbaar is op een natuurstenen vloer, en dat is niet de bedoeling. Bovendien moet u oppassen dat u niet te veel water gebruikt tijdens het dweilen. U wilt natuurlijk voorkomen dat het water in de vloer trekt en het steen zo verder beschadigt.

Vraag om meer informatie

Als u meer informatie nodig heeft over het reinigen van natuursteen, bent u bij ons aan het juiste adres. Marmer Behandelen is gespecialiseerd in het onderhoud en de behandeling van natuursteen, en we staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Het reinigen van natuursteen vereist specifieke kennis en expertise om ervoor te zorgen dat de steen niet wordt beschadigd. We kunnen u adviseren over de juiste methoden, schoonmaakmiddelen en onderhoudstechnieken die geschikt zijn voor uw type natuursteen.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10