Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.2/10

Marmer glans herstellen? Zo behaalt u optimaal resultaat!

Michael Gomez
26 juni 2023
2 min

Marmer is een prachtig natuursteen dat veel wordt gebruikt in verschillende interieurs vanwege zijn elegante uitstraling. Na verloop van tijd kan marmer echter zijn glans verliezen door slijtage en blootstelling aan verschillende elementen. Gelukkig zijn er verschillende methoden en technieken beschikbaar om de glans van marmer te herstellen en het er weer als nieuw uit te laten zien. In deze blog zullen we dieper ingaan op het proces van marmer glans herstellen en de verschillende stappen die u kunt nemen om uw marmeren oppervlakken te laten stralen.

Waarom verliest marmer zijn glans?

Marmer kan zijn glans verliezen als gevolg van verschillende factoren. Er zijn verschillende veelvoorkomende oorzaken die bijdragen aan het verlies van glans bij marmer:

  • Blootstelling aan zuren en chemicaliën: Marmer is gevoelig voor zure stoffen en chemicaliën, zoals citrusvruchten, azijn en bepaalde reinigingsmiddelen. Langdurige blootstelling aan deze stoffen kan de glans van het marmer aantasten.
  • Schurende reinigingsmethoden: Het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels kan het oppervlak van het marmer beschadigen en de glans verminderen. Het is belangrijk om zachte reinigingsmethoden te gebruiken die het marmer niet beschadigen.
  • Normale slijtage door dagelijks gebruik: Marmeren oppervlakken worden vaak blootgesteld aan dagelijks gebruik, zoals het plaatsen van voorwerpen, het lopen over het marmer en het schoonmaken ervan. Deze normale slijtage kan na verloop van tijd de glans verminderen.
  • Vlekken en verontreinigingen die zich in de poriën van het marmer ophopen: Marmer heeft kleine poriën waarin vlekken en verontreinigingen kunnen doordringen. Deze kunnen zich ophopen en de glans van het marmer aantasten.

Het belang van marmer onderhoud

Regelmatig onderhoud van marmeren oppervlakken is van cruciaal belang om de glans te behouden en schade te voorkomen. Door eenvoudige stappen te volgen, kunt u de levensduur van je marmeren oppervlakken verlengen en hun natuurlijke schoonheid behouden.

Het onderhoud van marmer omvat het regelmatig reinigen, polijsten en beschermen van het oppervlak. Door dit onderhoudsproces op de juiste manier uit te voeren, kunt u de glans van het marmer herstellen en behouden.

Tips om uw marmer vloer glanzend te houden

Regelmatig onderhoud is dé manier om uw marmer mooi en langdurend glanzend te houden. Onderstaand geven we u graag een aantal tips om het optimale resultaat te behalen:

  • Gebruik bij voorbaat een neutrale zeep, dus geen zeep met een ontvettende werking
  • Gebruik nooit een schuurspons tijdens het grof boenen van het steen
  • Gebruik niet teveel schoonmaakmiddel. Slechts een klein druppeltje is voldoende
  • Vermijd de huis-tuin-en-keukentips op het internet
  • Kies voor producten die speciaal gemaakt zijn voor marmer, van betrouwbare producenten

Meer expertise nodig bij het glanzend houden van marmer?

Is uw marmer zo erg beschadigd dat u dit niet weg kunt krijgen met een eenvoudige poetsbeurt? Dan is het tijd voor het grovere werk van Natuursteen Behandelen. Dit betekent dat uw marmer gepolijst moet worden, en deze klus kunt u het beste aan een professional overlaten. Door marmer te laten polijsten, worden beschadigingen weggewerkt en krijgt uw natuursteen een mooie opfrisbeurt.

Het polijsten van marmer is een vak apart en vereist specifieke kennis en ervaring. Een professional weet precies welke technieken en materialen hij moet gebruiken om het beste resultaat te bereiken. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw marmeren oppervlakken in goede handen zijn en dat de glans op een professionele manier wordt hersteld.

Kies voor Marmer Behandelen en verzeker u van het beste resultaat voor uw marmeren vloer.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10