Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.2/10

Witte kalkvlekken uit natuurstenen vloer verwijderen is en specialisme!

Michael Gomez
7 juni 2023
2 min

Als specialisten op het gebied van natuursteen begrijpen we hoe frustrerend het kan zijn om lelijke kalkvlekken op uw vloer te zien verschijnen. Daarom hebben we deze blog samengesteld om u te helpen begrijpen waarom witte kalkvlekken ontstaan en wat u kunt doen om ze te verwijderen en te voorkomen.

Wat zijn witte kalkvlekken?

Witte kalkvlekken zijn een veelvoorkomend probleem op natuursteen vloeren, zoals marmer, travertijn, kalksteen en andere kalkhoudende steensoorten. Deze vlekken ontstaan wanneer er water of andere vloeistoffen op het oppervlak van de vloer blijven liggen en het calciumcarbonaat in het gesteente oplossen. Dit resulteert in lelijke witte vlekken die de natuurlijke schoonheid van uw vloer aantasten.

Effectieve behandelingen voor witte kalkvlekken

Gelukkig zijn er verschillende effectieve behandelingen beschikbaar om witte kalkvlekken te verwijderen en uw natuursteen vloer weer in optimale staat te brengen. Met de juiste partner zorgt u ervoor dat de vloer weer glanst zoals deze hoort te glanzen.

Voorkom vlekken door te impregneren

Om dit soort vlekken op uw natuurstenen vloer te voorkomen, is het nemen van preventieve maatregelen essentieel. Onze beste tip is dan ook om altijd uw natuurstenen vloer te laten behandelen. Bij ons kunt u terecht voor het impregneren van uw vloer. Hierbij voorzien we de tegels van een beschermende laag die water en vuil afstoot. Op deze manier wordt de kans op kalkvlekken door water aanzienlijk verminderd.

Vlekken verwijderen van een natuurstenen vloer

Mocht onze tip te laat komen en heeft u al last van witte vlekken op uw natuurstenen vloer? Geen zorgen, dit betekent niet dat de vlekken er voor altijd zullen blijven zitten. Het is echter belangrijk om snel te handelen, vooral als u bijvoorbeeld antikalkmiddel op de natuursteen heeft gemorst. Het eerste wat u moet doen, is een sopje maken van lauw water en zeepsop. Kies hierbij voor een zeep met een lage pH-waarde om verdere vlekken te voorkomen. Reinig hiermee de natuurstenen tegels zo snel mogelijk.

Tips om zelf kalkvlekken te voorkomen

Regelmatig onderhoud

Een goede regelmaat in het onderhoud van uw natuursteen vloer kan helpen om witte kalkvlekken te voorkomen. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een pH-neutraal reinigingsmiddel houdt de vloer schoon en verwijdert eventuele resten die kalkvlekken kunnen veroorzaken.

Morsen vermijden

Vermijd het morsen van water, zure vloeistoffen en andere potentieel schadelijke stoffen op uw natuursteen vloer. Als er toch een vloeistof wordt gemorst, veeg het dan onmiddellijk op met een zachte doek om te voorkomen dat het in het gesteente dringt.

Afdichting van de vloer

Het aanbrengen van een hoogwaardige sealer op uw natuursteen vloer kan helpen bij het voorkomen van witte kalkvlekken. De sealer vormt een beschermende laag op het oppervlak van de vloer en voorkomt dat vloeistoffen doordringen en kalkaanslag veroorzaken.

Schakel tijdig een expert in

Witte kalkvlekken kunnen een vervelend probleem zijn op natuursteen vloeren, maar met de juiste kennis en behandelingen kunnen ze effectief worden verwijderd en voorkomen. In sommige gevallen kan het echter nodig zijn om een professionele expert in te schakelen om het probleem grondig aan te pakken. Een ervaren vakman op het gebied van natuursteen kan u waardevol advies geven en de juiste behandelingstechnieken toepassen om uw vloer in optimale staat te herstellen.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10