Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

De voordelen van natuursteen polijsten

Michael Gomez
7 juni 2023
2 min

Bent u trots op uw prachtige natuurstenen vloer, maar merkt u dat de glans in de loop der tijd is vervaagd? In deze blog zullen we de voordelen van natuursteen polijsten belichten en u laten zien hoe het polijstproces uw vloer kan transformeren. 

Van het herstellen van de oorspronkelijke glans tot het verbeteren van de duurzaamheid, natuursteen polijsten biedt talloze voordelen die uw vloer weer laten stralen. Ontdek met ons de magie van polijsten en herontdek de schoonheid van uw natuurstenen vloer.

Waarom is polijsten belangrijk?

Natuursteen is een duurzaam en elegant materiaal dat veel wordt gebruikt in woningen en commerciële gebouwen. Na verloop van tijd kan uw natuurstenen vloer echter dof en bekrast worden door dagelijks gebruik en blootstelling aan vuil en chemicaliën. Het polijsten van uw natuursteen is de perfecte manier om de oorspronkelijke schoonheid en glans van uw vloer te herstellen.

Stapsgewijze handleiding voor het polijsten van natuursteen

Stap 1: Voorbereiding is het halve werk

Voordat u begint met het polijsten van uw natuursteen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Reinig grondig het oppervlak van de vloer om stof, vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een milde, pH-neutrale reiniger en een zachte borstel of dweil om het vuil los te maken. Zorg ervoor dat u alle zeepresten goed verwijdert en dat de vloer volledig droog is voordat u verdergaat naar de volgende stap.

Stap 2: Het polijsten kan beginnen

Het polijsten van natuursteen kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het type steen en het gewenste resultaat. Er zijn grofweg twee methoden die vaak worden gebruikt: machinaal polijsten en handmatig polijsten.

Na het polijsten van uw natuursteen is het essentieel om het oppervlak te beschermen door het aanbrengen van een afdichtmiddel. Een kwalitatief hoogwaardig afdichtmiddel zal helpen om vuil, vlekken en vocht af te weren, waardoor uw vloer langer meegaat en zijn glans behoudt. Volg de instructies van de fabrikant bij het aanbrengen van het afdichtmiddel en zorg ervoor dat u regelmatig onderhoud uitvoert volgens de aanbevelingen.

De voordelen van natuursteen polijsten

  • Verbeterde esthetiek: Natuursteen heeft van nature een unieke schoonheid, maar na verloop van tijd kan het zijn glans verliezen door slijtage, krassen of vuil. Door het polijsten van natuursteen worden deze onvolkomenheden verwijderd en wordt de oorspronkelijke glans hersteld, waardoor het oppervlak er weer als nieuw uitziet.
  • Verhoogde duurzaamheid: Het polijsten van natuursteen maakt het oppervlak sterker en beter bestand tegen slijtage. Door het verwijderen van oneffenheden en het egaliseren van het oppervlak wordt de steen minder vatbaar voor krassen, vlekken en andere beschadigingen. Dit verlengt de levensduur van de natuursteen en zorgt ervoor dat het er langer mooi uitziet.
  • Eenvoudiger onderhoud: Een gepolijste natuursteen is gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden. Het gladde oppervlak voorkomt dat vuil, stof en vlekken zich gemakkelijk hechten. Het regelmatig schoonmaken van gepolijste natuursteen vereist minder inspanning en tijd in vergelijking met onbehandelde steen.

Neem contact op met een professional

Het polijsten van uw natuurstenen vloer is een effectieve manier om de oorspronkelijke glans en schoonheid te herstellen. Met de juiste voorbereiding en de juiste polijsttechnieken kunt u een verbluffend resultaat bereiken. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en een hoogwaardig afdichtmiddel toe te passen om uw vloer in optimale conditie te houden. Bij Marmer Behandelen staan we klaar om u te helpen bij al uw natuursteen onderhoudsbehoeften. Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel advies en uitstekende service!

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10