Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

De voordelen van marmer impregneren

Michael Gomez
5 juli 2023
2 min

Marmer is een prachtig en elegant natuursteenmateriaal dat vaak wordt gebruikt in interieurs en architectonische toepassingen. De unieke aders en glans van marmer voegen een vleugje luxe en schoonheid toe aan elke ruimte. Om de levendige uitstraling van marmeren oppervlakken te behouden en tegelijkertijd te beschermen tegen schade en verkleuring, is preventief onderhoud van essentieel belang.

Een belangrijk aspect van dit onderhoud is het impregneren van marmer. Door middel van impregneren of het aanbrengen van een beschermende coating kan een duurzame beschermlaag worden gecreëerd die de indringing van vuil en vlekken minimaliseert. In deze blog zullen we dieper ingaan op het marmer impregneren, de voordelen ervan en hoe het bijdraagt aan het behoud van de pracht en praal van marmeren oppervlakken.

Wat is marmer impregneren?

Marmer impregneren is een proces waarbij een beschermende laag wordt aangebracht op het oppervlak van het marmer. Deze laag dringt in de poriën van het marmer en vormt een onzichtbare barrière die de penetratie van vloeistoffen en vuil vermindert. Het impregneermiddel wordt geabsorbeerd door het marmer en vormt een beschermlaag die helpt bij het voorkomen van vlekken, schade en slijtage.

Door marmer te impregneren wordt de duurzaamheid van het materiaal verhoogd en wordt het gemakkelijker om het oppervlak schoon te maken en te onderhouden. Het impregneermiddel vult de poriën van het marmer op, waardoor de kans op het indringen van vloeistoffen en vuil wordt verminderd. Hierdoor blijft het marmer langer mooi en behoudt het zijn natuurlijke glans en uitstraling.

Marmer verdient aandacht

Marmer is een tijdloos en elegant gesteente, dat in vele woningen een ware eye-catcher is. Met zijn prachtige aders en levendige kleuren brengt marmer een gevoel van luxe en verfijning in elke ruimte. Of het nu wordt gebruikt voor vloeren, wandbekleding, aanrechtbladen of decoratieve elementen, marmer maakt een ruimte echt compleet.

De charme van marmer zit hem in zijn veelzijdigheid. Het past naadloos bij zowel klassieke als moderne interieurstijlen en voegt een vleugje elegantie toe aan elke omgeving. De natuurlijke kleurschakeringen en unieke aders in het marmer creëren een speelse en dynamische uitstraling die de aandacht trekt. Om die reden verdient het natuursteen de juiste aandacht.

De voordelen van marmer impregneren

  • Bescherming tegen vloeistoffen en vuil: Marmer impregneren vormt een beschermende barrière die voorkomt dat vloeistoffen en vuil diep in het oppervlak doordringen. Hierdoor wordt het schoonmaken en onderhouden van het marmer veel eenvoudiger.
  • Preventie van vorstschade: Impregneren biedt een extra beschermingslaag tegen vorstschade. De behandeling vermindert de opname van vocht en voorkomt daarmee dat bevriezing en uitzetting het marmer beschadigen.
  • Efflorescentiepreventie: Door marmer te impregneren, wordt de kans op efflorescentie verminderd. Efflorescentie is het verschijnsel waarbij witte uitslag ontstaat op het marmeren oppervlak als gevolg van vochtschade en ontbinding van de kristalstructuur. Impregneren helpt dit probleem te voorkomen.
  • Aanpassing van de uitstraling: Bij het impregneren van marmer kunnen producten worden gebruikt die een kleurverdiepend effect hebben of de glansgraad verhogen of verlagen. Op deze manier kan de uitstraling van het marmer worden aangepast naar wens.

Wanneer moet marmer geïmpregneerd worden?

Het is niet aan te raden om impregneermiddelen direct na het plaatsen van natuurstenen oppervlakken toe te passen. Na de installatie vindt er nog een korte periode van vochtverdamping plaats, en een beschermlaag kan dit proces belemmeren. Daarom wordt het aanbevolen om een droogtijd van minimaal 6 tot 8 weken in acht te nemen voordat het impregneermiddel wordt aangebracht.

Kies voor expertise

Kies voor expertise en schakel een ervaren natuursteenspecialist in. Bij Marmer Behandelen beschikken wij over uitgebreide expertise op het gebied van marmer. Hierdoor kunnen wij u natuursteen optimaal behandelen en kunt u nog jarenlang genieten van de prachtige glans van het gesteente.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw natuurstenen vloer.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10