Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Verleng de levensduur van uw leistenen vloer

Michael Gomez
14 juni 2023
2 min

Leisteen is een razend populaire steensoort die we vandaag de dag steeds vaker tegenkomen in woningen en bedrijfspanden. Dit komt met name door de prachtige uitstraling en de duurzaamheid van het materiaal. Daarnaast is leisteen gemakkelijk te stijlen met andere materialen als hout, metaal en beton.

In deze blog leest u alles over het reinigen van uw leistenen vloer, zodat u er nog jaren van kunt genieten. We geven tips om de vloer zelf te reinigen, geven u de voordelen van tijdig onderhoud en delen onze bevindingen op het gebied van Leisteen reiniging.

Uw leistenen vloer zelf reinigen?

Een leistenen vloer is een waardevolle toevoeging aan uw huis. Deze duurzame natuursteen past moeiteloos in elke interieurstijl, of het nu landelijk, stoer of strak is. Leisteen is altijd een goede keuze! Het onderhoud van leisteen is over het algemeen minimaal. Af en toe is een grondige en professionele onderhoudsbeurt nodig om nog langer van uw vloer te genieten. Met behulp van de onderstaande onderhoudstips kunt u zelf ook veel doen om de levensduur van uw leistenen vloer te verlengen. Het dagelijkse of wekelijkse onderhoud van leisteen is niet moeilijk.

Verleng de levensduur van uw leistenen vloer

Een leistenen vloer is een investering waar u lang van wilt genieten. Met de juiste zorg en aandacht kunt u ervoor zorgen dat uw vloer zijn pracht behoudt. Hier zijn enkele onderhoudstips om de levensduur van uw leistenen vloer te verlengen:

  1. Regelmatig reinigen: Stofzuig of veeg regelmatig uw leistenen vloer om vuil en stof te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of een opzetstuk voor harde vloeren om krassen te voorkomen.
  2. Vochtige reiniging: Voor dagelijks onderhoud kunt u een vochtige dweil of mop gebruiken. Gebruik warm water en voeg indien nodig een mild schoonmaakmiddel toe dat geschikt is voor natuurstenen vloeren. Vermijd agressieve chemische reinigingsmiddelen die de leisteen kunnen beschadigen. Reinig de vloer met zachte, cirkelvormige bewegingen en droog het oppervlak af met een zachte doek om strepen te voorkomen.
  3. Vlekverwijdering: Voor hardnekkige vlekken kunt u een pH-neutrale reiniger gebruiken die speciaal is ontworpen voor natuursteen. Volg de instructies op de verpakking en gebruik een zachte borstel om voorzichtig de vlek te verwijderen. Spoel de plek grondig af met schoon water en droog het goed.

Kies voor expertise bij grovere beschadigingen

Bij grovere beschadigingen, zoals diepe krassen of ernstige vlekken die niet met huishoudelijke middelen kunnen worden verwijderd, is het raadzaam om een professionele vloerreinigings in te schakelen. Wij van Marmer Behandelen staan graag voor u klaar om de glans van de vloer weer te laten wederkeren. Wij hebben de kennis, ervaring en juiste gereedschappen om uw leistenen vloer te herstellen en weer in optimale staat te brengen.

Meer informatie over het reinigen van leisteen?

Als u meer wilt weten over het reinigen en onderhouden van leistenen vloeren, kunt u altijd terecht bij een specialist op dit gebied. Zij kunnen u voorzien van gedetailleerde instructies en aanbevelingen die specifiek zijn voor uw type leisteen en de afwerking van uw vloer.

Het schoonmaken van uw leistenen vloer kan wat tijd en moeite vergen, maar met de juiste aanpak en zorg kunt u ervoor zorgen dat uw vloer er jarenlang prachtig uitziet. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren, dagelijks schoon te maken en professionele hulp in te schakelen wanneer dat nodig is. Geniet van de tijdloze schoonheid van uw leistenen vloer!

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10