Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Natuursteen: Doffe Plekken Verwijderen en Onderhoudstips

Michael Gomez
5 juli 2023
2 min

Bij Marmer Behandelen begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met het onderhouden van natuursteen. Een veelvoorkomend probleem dat mensen ervaren, zijn doffe plekken op natuurstenen oppervlakken.

Deze doffe plekken kunnen de oorspronkelijke glans en schoonheid van het natuursteen aantasten. In deze blog delen we waardevolle tips en trucs om doffe plekken te verwijderen en geven we advies over het onderhoud van natuursteen, zodat u kunt genieten van een prachtig en stralend resultaat.

Waarom ontstaan doffe plekken op natuursteen?

Doffe plekken op natuursteen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om de oorzaak te begrijpen om effectieve oplossingen te kunnen bieden. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

Slijtage en veroudering: Na verloop van tijd kan de natuursteen slijten en zijn glans verliezen. Dit kan worden veroorzaakt door veelvuldig gebruik, blootstelling aan de elementen en normale veroudering.

Onjuiste reiniging: Verkeerde reinigingsmethoden en het gebruik van agressieve chemicali├źn kunnen de toplaag van het natuursteen beschadigen, waardoor doffe plekken ontstaan.

Kalkaanslag en hard water: Kalkaanslag en hard water kunnen zich ophopen op het oppervlak van natuursteen en een doffe laag vormen.

Chemische reacties: Sommige huishoudelijke producten, zoals zure schoonmaakmiddelen of bepaalde voedingsmiddelen, kunnen chemische reacties veroorzaken die doffe plekken op natuursteen achterlaten.

Welke middelen we sterk afraden

We begrijpen dat doffe plekken in het natuursteen erg vervelend kunnen zijn. Hoewel er veel mogelijkheden zijn om de vlekken weg te krijgen, zijn er ook een aantal, met name zure middelen die we sterk afraden. Deze zijn:

  • Antikalkmiddelen
  • Azijn
  • Chloor of ammoniak
  • Ovenreinigers
  • Fruitsappen/frisdranken
  • Wijn

Hoe doffe plekken verwijderen?

Er zijn verschillende methodes die u kunt proberen om doffe plekken te doen verwijderen. Toch raden we absoluut aan om te kiezen voor een specialistische partij, zodat het resultaat 100% gegarandeerd is. Marmer Behandelen beschikt over de juiste expertise om ervoor te zorgen dat uw natuursteen geheel naar wens wordt behandeld. Zo zijn alle plekken verleden tijd en kunt u weer genieten van de charme van uw natuursteen.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We staan graag voor u klaar bij het totaalonderhoud voor uw natuurstenen vloer.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10