Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.2/10

Hoe houd ik mijn natuursteen vloer als nieuw?

Michael Gomez
26 juni 2023
2 min

Natuursteen is een prachtig en duurzaam materiaal dat veel karakter en schoonheid toevoegt aan elke ruimte. Of u nu kiest voor marmer, graniet, travertijn of een andere soort natuursteen, uw vloer zal jarenlang meegaan als u er goed voor zorgt. Het behouden van de natuurlijke glans en uitstraling van uw vloer vereist echter regelmatig onderhoud en specifieke behandelingen. In deze blog delen we enkele tips om uw natuursteen vloer als nieuw te houden.

Wekelijkse reiniging is de sleutel tot succes

Een belangrijk aspect van het onderhoud van een natuursteen vloer is regelmatige reiniging. Stof, vuil en zanddeeltjes kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak van de vloer, dus het is belangrijk om deze regelmatig te verwijderen. Stofzuig of veeg de vloer daarom minstens één keer per week met een zachte bezem of stofzuiger met een borstelopzetstuk. Hiermee verwijdert u losliggend vuil en voorkomt u dat kleine deeltjes de vloer beschadigen.

Vermijd het gebruik van veel water

Hoewel het belangrijk is om uw natuursteen vloer schoon te houden, is het ook cruciaal om voorzichtig te zijn met water. Natuursteen is poreus en kan beschadigd raken door te veel vocht. Gebruik daarom geen grote hoeveelheden water bij het reinigen van uw vloer. Bevochtig een dweil of mop lichtjes en wring het overtollige water eruit voordat u begint met schoonmaken. Dit minimaliseert het risico op waterschade en voorkomt dat er vocht in de poriën van de natuursteen dringt.

Preventieve behandeling van uw natuurstenen vloer

Een andere manier om uw natuursteen vloer in optimale staat te houden, is door preventieve maatregelen te nemen. Plaats bijvoorbeeld viltjes onder meubels om krassen te voorkomen wanneer ze worden verschoven. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels die het oppervlak van de vloer kunnen beschadigen. Het is ook verstandig om morsingen onmiddellijk schoon te maken om vlekken te voorkomen. Hoe sneller u reageert, hoe minder kans er is op blijvende vlekken op uw natuursteen vloer.

Impregneren van uw vloer door Marmer Behandelen

Een uitstekende manier om uw natuursteen vloer te beschermen, is door deze te laten impregneren. Het impregneren van de vloer creëert een beschermende laag die vocht en vuil afstoot, waardoor de vloer minder vatbaar is voor vlekken en slijtage. Marmer Behandelen is een gespecialiseerd bedrijf dat hoogwaardige impregneerbehandelingen biedt voor natuursteen vloeren. Hun professionals hebben de kennis en ervaring om de beste behandeling voor uw specifieke vloer te bepalen en deze nauwkeurig toe te passen. Door vloer regelmatig te laten impregneren, behoudt deze zijn natuurlijke schoonheid en verlengt u de levensduur ervan.

Pas op met het gebruik van zuur

Ten slotte is het belangrijk om voorzichtig te zijn met zure stoffen op uw natuursteen vloer. Zuren kunnen het oppervlak van de vloer aantasten en vlekken veroorzaken. Vermijd daarom het morsen van zure dranken zoals citroensap, azijn of wijn op de vloer. Als er toch een zure substantie op de vloer terechtkomt, reinig dit dan onmiddellijk met een neutraal schoonmaakmiddel en water.

Het onderhoud van uw natuursteen vloer vergt wat tijd en aandacht, maar de resultaten zijn het zeker waard. Door regelmatig te reinigen, te voorkomen en te impregneren, kunt u uw vloer in uitstekende staat houden en genieten van de natuurlijke schoonheid ervan voor vele jaren. Volg de bovenstaande tips en uw natuursteen vloer zal als nieuw blijven schitteren!

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10