Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Bepaal uw natuursteen met de natuursteentest

Michael Gomez
18 mei 2022
2 min

Het kan soms moeilijk zijn om te bepalen welk natuursteen u in uw woning heeft. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals een vloer die al aanwezig was voordat u introk, of een aanrechtblad dat samen met de keuken werd aangekocht. Verwarring bij de verkoop, foutieve plaatsing of simpelweg het vergeten over de tijd, zijn ook mogelijke oorzaken.

Echter, het is belangrijk om te weten welk materiaal u in uw woning heeft. Marmer bijvoorbeeld vereist andere zorg dan graniet. Bij reparatie- of renovatiewerkzaamheden is het ook belangrijk om verschillen tussen natuursteen te kennen, aangezien verschillende soorten steen andere werkzaamheden vereisen. Bovendien, misschien bent u gewoon benieuwd naar de oorsprong van uw vloer of aanrechtblad. Daarom heeft Marmerbehandelen de natuursteentest ontwikkeld!

Met deze test kunt u snel en gemakkelijk uw vloer of aanrechtblad identificeren.

Doe de natuursteentest

  • Is de textuur van het natuursteen ruw en gespleten? Dat kan Kwartsiet of Leisteen zijn. Beide steensoorten worden gevormd uit klei of zand en zijn gespleten uit de rots. Dit resulteert in hun robuuste uiterlijk.
  • Is het natuursteen glad en egaal van kleur met aders? Het is waarschijnlijk Marmer. Deze steen komt voornamelijk voor in wit en grijs, maar ook in roze en rood. Het kenmerkende patroon van aders maakt het marmer herkenbaar.
  • Ziet het natuursteen er gespikkeld uit? Het is waarschijnlijk Graniet. Dit is een harde steensoort die verkrijgbaar is in verschillende kleuren en een gespikkelde, gelijkmatige textuur heeft.
  • Is de vloer egaal met kleine spikkels? Het is waarschijnlijk Composiet. Dit is een samengesteld materiaal bestaande uit natuursteen (kwarts) en kunststof en wordt vaak gebruikt voor keukenwerkbladen.

Let wel: deze test is niet 100% betrouwbaar. Elk stuk natuursteen is uniek en soms lijkt marmer bijvoorbeeld op graniet, of lijkt graniet juist op Belgisch hardsteen. Maar de meeste natuursteen kan op deze manier herkend worden. Twijfel je toch? Onze specialisten beschikken over de kennis om ook moeilijkere oppervlakken te herkennen.

Wilt u direct weten welk natuursteen u heeft?

Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het identificeren van uw natuursteen. Stuur ons foto’s via [email protected] en onze specialisten zullen het voor u beoordelen. Voor directe hulp kunt u ons ook bellen op 085 800 0 007. Zo krijgt u snel duidelijkheid over het materiaal van uw vloer of aanrechtblad.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10