Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Marmer polijsten: Uw vloer weer als nieuw!

Michael Gomez
14 juni 2023
2 min

Marmer is een prachtig natuurlijk gesteente dat elegantie en verfijning toevoegt aan elk interieur. Marmeren vloeren zijn echter gevoelig voor slijtage en kunnen na verloop van tijd hun glans verliezen. Gelukkig is er een oplossing: marmer polijsten. In deze uitgebreide gids zullen we je alles vertellen wat je moet weten over het onderhouden van marmeren vloeren en hoe je ze kunt laten stralen als nooit tevoren.

Wat is marmer polijsten?

Marmer polijsten is een proces waarbij de bovenste laag van het marmer wordt verwijderd om het oppervlak te egaliseren en de natuurlijke glans te herstellen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van schuurmiddelen en polijstpads met verschillende korrelgroottes, die in combinatie met water worden gebruikt. Het resultaat is een glad en glanzend marmeren oppervlak dat er weer als nieuw uitziet.

Waarom marmer polijsten?

Marmeren vloeren kunnen na verloop van tijd dof en versleten lijken. Dit kan te wijten zijn aan dagelijks gebruik, krassen, vlekken of het gebruik van onjuiste reinigingsmiddelen. Marmer polijsten is de ideale oplossing om je vloer nieuw leven in te blazen en zijn oorspronkelijke glans te herstellen. Het proces verwijdert kleine krasjes, vlekken en onvolkomenheden, waardoor het marmer er weer prachtig uitziet.

Het marmer polijstproces

Het marmer polijsten is een zorgvuldig proces dat deskundigheid en precisie vereist. Hieronder volgt een stapsgewijze beschrijving van hoe het polijstproces wordt uitgevoerd:

  1. Inspectie en voorbereiding: Een ervaren professional zal je marmeren vloer grondig inspecteren om de staat ervan te beoordelen. Eventuele beschadigingen, vlekken of problemen worden geïdentificeerd en behandeld voordat het polijstproces begint.
  2. Stofvrij maken: Om een optimale hechting van het polijstmiddel te garanderen, wordt het marmer grondig gereinigd en stofvrij gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil of losse deeltjes achterblijven die het polijstproces zouden kunnen verstoren.
  3. Schuren: Het eigenlijke polijstproces begint met het schuren van het marmer. Grofkorrelige schuurpads worden gebruikt om de bovenste laag van het marmer te verwijderen en eventuele oneffenheden glad te strijken.
  4. Polijsten: Na het schuren wordt het polijstproces voortgezet met fijnere korrelgroottes van schuurmiddelen en polijstpads. Dit zorgt voor een steeds gladdere afwerking en herstelt de glans van het marmer.
  5. Impregneren: Nadat het marmer is gepolijst, kan een sealer worden aangebracht om het oppervlak te beschermen tegen vlekken en dagelijkse slijtage. Impregneren vormt een onzichtbare barrière die voorkomt dat vuil en vloeistoffen in het marmer doordringen.
  6. Onderhoudstips: Om je marmeren vloer in optimale staat te houden, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Stofzuigen en vegen helpen bij het verwijderen van vuil en zand dat krassen kan veroorzaken. Daarnaast is het aan te raden om een pH-neutraal reinigingsmiddel te gebruiken dat speciaal is ontworpen voor marmeren oppervlakken.

Voordelen van professioneel marmer polijsten

Het inschakelen van een professioneel bedrijf voor het polijsten van je marmeren vloer biedt verschillende voordelen:

  • Deskundigheid: Professionele marmer polijsters hebben de kennis en expertise om het beste resultaat te bereiken. Ze beschikken over geavanceerde apparatuur en technieken die zorgen voor een vlekkeloos polijstproces.
  • Tijdsbesparing: Het zelf proberen te polijsten van marmer kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Door een professional in te schakelen, bespaar je kostbare tijd en kun je genieten van een prachtig gepolijste marmeren vloer zonder gedoe.
  • Langdurige resultaten: Professioneel gepolijste marmeren vloeren behouden hun glans langer. Het gebruik van hoogwaardige materialen en sealers zorgt voor duurzame bescherming en minimaliseert de kans op vlekken en slijtage.

Conclusie

Marmer polijsten is een effectieve manier om je marmeren vloer nieuw leven in te blazen en de natuurlijke glans te herstellen. Door het volgen van het zorgvuldige proces van inspectie, reiniging, schuren, polijsten en sealen, kun je genieten van een prachtig gepolijste marmeren vloer die de tand des tijds doorstaat. Het inhuren van een professioneel bedrijf garandeert deskundigheid en langdurige resultaten. Vergeet niet regelmatig onderhoud uit te voeren om je marmeren vloer in optimale staat te houden. Laat je marmer stralen als nooit tevoren met professioneel marmer polijsten!

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10