Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

- Bekend van

Hoe haal je vlekken uit marmer?

“Het meeste en het beste beoordeelde bedrijf in de branche”

Marmer is een prachtig natuurlijk gesteente dat elke ruimte in uw huis een luxe en stijlvolle uitstraling kan geven. Maar het is ook gevoelig voor vlekken en krassen. In deze gids delen we waardevolle tips en strategieën om uw marmeren oppervlakken er op hun best uit te laten zien. Bekijk ook ons stappenplan

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

VoorNa

Regelmatig marmer schoonmaken

Een van de belangrijkste stappen bij het onderhouden van een marmeren oppervlak is regelmatige reiniging. Gebruik een zachte doek of een stofzuiger om vuil en stof te verwijderen. Voor een grondigere reiniging kunt u een milde zeep of een speciaal voor marmer bedoeld schoonmaakmiddel gebruiken. Zorg ervoor dat u overmatig water vermijdt, omdat dit in de poriën van het marmer kan dringen en vlekken kan veroorzaken.

Vlekken verwijderen uit marmer

De specialisten van Marmerbehandelen.nl inschakelen?

Carlo Boszhard

Geweldige vakmensen en nu prachtige vloer/aanrecht! Er zit weer liefde in. Absoluut een aanrader speciale dank aan Yvonne en Mike.

Bekijk onze reviews
Gratis prijsindicatie

Voorkom vlekken

Om vlekken op uw marmer te voorkomen, is het belangrijk om morsingen zo snel mogelijk op te ruimen. Zure vloeistoffen zoals wijn, citroensap of tomatensap kunnen het oppervlak van het marmer aantasten en vlekken veroorzaken. Gebruik een zachte doek om de morsing op te deppen en vermijd het te wrijven, omdat dit de vloeistof dieper in het marmer kan duwen.

Hardnekkige vlekken in marmer

Voor hardnekkige vlekken die niet met gewone reiniging kunnen worden verwijderd, kunt u een pasta van bakpoeder en water proberen. Breng de pasta op de vlek aan, laat het een paar uur inwerken en veeg het vervolgens weg met een vochtige doek. Dit zou de vlek moeten helpen verwijderen zonder het marmer te beschadigen.

Uitgebeten vlekken in marmer

Uitgebeten vlekken zijn oppervlakkige schade veroorzaakt door zure of alkalische stoffen. Deze vlekken kunnen moeilijker te behandelen zijn en het kan nodig zijn om professionele hulp in te schakelen om deze vlekken te verwijderen.

Roestvlekken in marmer

Roestvlekken, vaak veroorzaakt door metalen voorwerpen, kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Ze kunnen worden behandeld met een speciale roestverwijderaar, maar het is belangrijk om dit voorzichtig te doen om het marmer niet verder te beschadigen.

Krassen opgekrast

Kleine krasjes op uw marmeren oppervlak kunnen vaak worden verwijderd met een beetje polijsten. Gebruik een speciaal voor marmer ontworpen polijstmiddel en een zachte doek om de kras voorzichtig te polijsten.

Vlekken verwijderen

Ondanks uw beste inspanningen kunnen er toch vlekken ontstaan. In zo’n geval kan een gespecialiseerd bedrijf zoals Marmer Behandelen

Stappenplan voor het reinigen van marmer

 1. Bereid een mild sopje voor, bij voorkeur met groene zeep, soda of een gespecialiseerde marmerreiniger. Zorg ervoor dat je niet te veel reinigingsmiddel gebruikt – een overtollige hoeveelheid kan een vettig laagje achterlaten dat vuil en stof aantrekt, waardoor je marmer op de lange termijn sneller vies kan worden.
 2. Test het sopje eerst op een minder zichtbare plek om er zeker van te zijn dat het geen vlekken op het marmer achterlaat.
 3. Gebruik vervolgens het sopje en een zachte doek of spons om het marmer zachtjes te reinigen. Vermijd hard wrijven om krassen op het oppervlak te voorkomen. Het is het beste om in cirkelvormige bewegingen over het oppervlak te vegen.
 4. Spoel het marmer grondig af et schoon water om ervoor te zorgen dat er geen restjes reinigingsmiddel achterblijven.
 5. Droog het marmer zorgvuldig af met een droge doek of een zeemlap om watervlekken of -strepen te voorkomen.
Gratis prijsindicatie

Veel gestelde vragen

 • Is groene zeep geschikt voor marmer?

  Ja, groene zeep is inderdaad een geschikt middel voor het reinigen van marmer. Door een sopje te maken en de zeep een vijftal minuten te laten intrekken, kunt u het marmer grondig schoonmaken. Het is daarna belangrijk om goed na te spoelen en het marmer droog te wrijven met een schone doek.

 • Welk schoonmaakmiddel is het beste voor marmer?

  Omdat marmer krasgevoelig is, heeft het een speciale reiniger nodig. Een goede marmerreiniger zal de natuursteen op een zachte maar effectieve manier reinigen zonder het te beschadigen. Bovendien zullen veel marmerreinigers ook eventuele dofheid aanpakken en een mooie glans achterlaten.

 • Kan ik schoonmaakazijn gebruiken op marmer?

  Het wordt afgeraden om schoonmaakazijn te gebruiken voor het schoonmaken van marmer. Zure middelen, zoals schoonmaakazijn, kunnen het marmer dof maken en bij veelvuldig gebruik kunnen ze het marmer beschadigen. Dit komt omdat marmer uit kalksteen bestaat, en kalksteen lost op in zuur.

 • Hoe maak ik een marmeren tafel schoon?

  Om een marmeren tafel schoon te maken, is het raadzaam om geen schoonmaakproducten met citroen te gebruiken. Een goede methode is om een fles te vullen met warm water en een eetlepel zacht afwasmiddel. Spray dit voorzichtig op het marmer en veeg het af met een warme, natte doek. Laat het oppervlak daarna drogen en gebruik een zachte handdoek om het blad droog te maken.

 • Waar kan marmer niet tegen?

  Marmer is gevoelig voor een aantal dingen. Het kan beschadigd raken door citroensap, dat een bijtend product is. Ook is het niet raadzaam om sodakristallen te gebruiken, omdat deze een soort film op het marmer kunnen vormen. Ten slotte kan marmer onherstelbaar beschadigd raken door producten met een hoge pH-waarde, zoals azijn. Het is ook belangrijk om niet te schrobben, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Onze projecten

VoorNa

Marmer

VoorNa

Chinees hardsteen

VoorNa

Crema Marfil marmer

Bekijk onze projecten

Boek een gratis demonstratie

Wij komen vrijblijvend bij u langs voor het maken van een proefstuk.

Voor- en achternaam(Vereist)