Gratis Proefstuk Op Locatie

Meubilair Kan In Huis Blijven

30 Jaar Ervaring

500+ klantbeoordelingen 9.5/10

Lijmresten van natuursteen verwijderen

Michael Gomez
5 juli 2023
2 min

Heeft u net een prachtige nieuwe vloer gekregen, maar moet u nog afrekenen met oude lijmresten van de montage? Geen zorgen, wij staan voor u klaar! Bij Marmer Behandelen beschikken wij over de expertise en geavanceerde machines om lijmresten, coatings en andere hardnekkige vervuiling te verwijderen van vloeren zoals beton, zandcement, anhydriet en andere harde ondergronden die met diamant geschuurd kunnen worden. In deze blog vindt u alle informatie die u nodig heeft over het verwijderen van lijmresten en oude coatings.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een schone en gladde basis te hebben voordat u uw nieuwe vloer installeert. Onze professionele team staat voor u klaar om de klus te klaren en ervoor te zorgen dat uw vloer volledig vrij is van oude lijmresten en andere vervuilende stoffen. Met behulp van geavanceerde technieken en hoogwaardige apparatuur zorgen wij voor een grondige reiniging en een vlekkeloos resultaat.

Hoe kan ik zelf lijm verwijderen van natuursteen?

Lijmresten op natuurstenen tegels kunnen ontzettend vervelend en hardnekkig zijn. Het is daarom belangrijk om geduld te hebben en gebruik te maken van technieken die in het verleden bewezen zijn gebleken. U kunt het nodige zelf proberen voordat u een deskundige inschakelt.

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kokend water of een föhn, wat de lijm zacht kan laten worden. Of kies voor (legale) chemicaliën zoals lijmoplossers en thinners. En is de wanhoop nabij? Dan kunt u altijd nog proberen om de lijmresten weg te halen met behulp van cola. Ja, echt waar! Cola kan in sommige gevallen een handig hulpmiddel zijn bij het verwijderen van lijm.

De meeste methodes die hierboven zijn genoemd kunnen vaak treffend zijn. Wanneer deze methodes niet goed werken, bestaat de kans dat de oude lijmresten nog moeilijker te verwijderen zijn. In dergelijke gevallen kan het schuren met diamant als laatste oplossing worden toegepast. Met behulp van grote schuurmachines en excentrisch roterende koppen kunnen we de lijmresten of coating weg schuren met diamant. Deze geavanceerde techniek zorgt voor een grondige verwijdering van de hardnekkige resten, waardoor uw vloer weer in optimale staat wordt gebracht.

Situaties waarin lijmresten verwijderen nodig kan zijn

Er zijn verschillende situaties waarin het verwijderen van vloerlijm noodzakelijk is. De meest voorkomende situaties betreft het verwijderen van lijmresten wanneer u PVC of tapijt van het natuursteen wilt verwijderen. We delen graag een aantal veelvoorkomende situaties waar u mogelijk mee te maken heeft, zodat u een beeld krijgt van der situaties:

  • Het verwijderen van gelijmde vloerbedekking van een betonvloer.
  • Het verwijderen van vloerbedekkingslijm van tegels.
  • Het verwijderen van oude lijmresten van een vloer.
  • Het verwijderen van tapijtlijm van een trap.
  • Het verwijderen van tegellijm van oude tegels.
  • Het verwijderen van lijm van pvc-vloeren.

Kies voor expertise

Op zoek naar een betrouwbare partner voor het verwijderen van hardnekkige lijmresten op natuursteen, beton of keramische tegels? Bij Marmer Behandelen bent u aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud en de renovatie van natuursteen, met jarenlange ervaring en de juiste certificeringen op zak.

Laat het professioneel verwijderen van oude lijmresten aan ons over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Samen bekijken we de situatie en komen we tot een passende oplossing. U kunt vertrouwen op onze expertise en toewijding.

Michael Gomez Varela

Michael Gomez Varela

Directeur/Eigenaar – Marmerbehandelen.nl.
Michael Gomez Varela heeft meer dan 10 jaar ervaring in natuursteen onderhoud.

Connect on LinkedIn

Deel dit artikel

Hulp nodig bij onderhoud of renovatie van uw vloeren?

Elk project is anders, wij helpen u graag persoonlijk verder.

Bekend van TV

500+ klantbeoordelingen 9.2/10