Natuursteen renovatie? Bij ons bent u aan het juiste adres
checkmark Gratis proefstuk op locatie
checkmark Meubilair kan in huis blijven
checkmark Garantie
checkmark Stofvrij
checkmark 30 jaar ervaring
checkmark Landelijk operationeel
checkmark Gratis proefstuk op locatie
checkmark Meubilair kan in huis blijven
checkmark Garantie
checkmark Stofvrij
checkmark 30 jaar ervaring
checkmark Landelijk operationeel
9.2
klantenvertellen
382
Beoordelingen
splash background
shadow background shadow background
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen

1. Verlies van Glans

Verlies van glans ontstaat in negen van de tien gevallen door veelvuldig gebruik, slijtage dus. Zeker een natuursteen als marmer kent dit probleem. Met name de zolen van schoenen – met daaronder soms kleine steentjes en zand- ontnemen de glans van de vloer. Een te ondervangen probleem door alleen al inloopmatten bij alle ingangen neer te leggen. Zand en steentjes krijgen dan minder kans om de vloer van haar glans te ontdoen. Ook het regelmatig ontstoffen van de vloer voorkomt vroegtijdige slijtage. Wilt U helemaal geen last meer hebben van het verlies van glans op plekken waar veel gelopen wordt? Bekijk dan onze unieke Spaanse manier van kristalliseren.

2. Etsen

Mors je vloeistoffen met zuren op je marmeren vloer, dan is de kans groot dat er doffe plekken ontstaan. Die plekken worden in vakjargon ook wel etsen genoemd. Behalve marmer is ook kalksteen daar bijzonder gevoelig voor, graniet daarentegen is beter bestand tegen de zuren. Om etsen te voorkomen, gebruik je in elk geval geen schoonmaakmiddelen waarin zuren verwerkt zijn voor het natuursteenonderhoud. Wat veel mensen niet weten is dat reinigers waaraan citroen toegevoegd is, deze zuren bevatten. Niet heel handig dus om juist deze producten te gebruiken. Daarnaast is drinken en ook eten vaak de boosdoener als het om etsen gaat. Is er sprake van lichtere inetsing, dan doet een beetje speciale marmerpolijstpoeder vaak al wonderen. Is de etsing dieper, dan rest niets anders dan een grondige restauratie.
splash background
Bekijk hier onze bedrijfsvideo bekend van TV
Bekijk hier onze bedrijfsvideo

3. Vlekken

Natuursteen is zeker ook gevoelig voor vlekken. Olie, roest, eten en drinken veroorzaken relatief eenvoudig vlekken op je natuurstenen vloer. Zit de vlek er eenmaal op, zie die er dan nog maar eens weer af te krijgen. Daarom ook is het zaak om meteen in actie te komen als je zelf morst of ziet dat iemand anders morst. Dit kan al met een droog doekje of zelfs met een stukje keukenrol. Doe je dit niet, dan wordt de vlek hardnekkig en kan door gebruik ten maken van ‘poulticing’ wellicht nog iets aan de vlek gedaan worden. Wat ook helpt is de vloer te verzegelen met een ‘sealer of kristallen’.

4. Uitbloeiingen

De witte poederresten aan het oppervlak van de steen wordt ook wel uitbloeiingen genoemd. De poeder is een minerale zout afkomstig uit de onderbedding. Wil je af van de uitbloeiingen, gebruik dan nooit water. Water kan juist een van de oorzaken zijn van het ontstaan van uitbloeiingen. Op een net gelegde vloer zie je ook wel van dit poeder, in dat geval is er echter niets aan de hand. Is de steen met te veel water in aanraking geweest, dan zal de uitbloeiing pas eindigen als de steen helemaal uitgedroogd is. Dit proces kan soms een paar dagen duren, maar in bepaalde gevallen ook langer dan een jaar.

4.1 Uitbloeiingen aan de randen van tegels of banen

Wat ook nog wel eens wil gebeuren is dat meer poreuze gesteenten pal voor het invoegen niet voldoende vochtig gemaakt worden of dat het inwassen niet goed genoeg is gebeurd. Is dat het geval dan willen er nog wel eens uitbloeiingen aan de randen van tegels of banen ontstaan. In vakjargon wordt dit verschijnsel ook wel de migratie van zouten in cement richting de randen van de tegels genoemd.

Stuur ons een email

Ons bedrijf behandelt met veel zorg en expertise natuurstenen vloeren door heel Nederland.
VERZENDEN

5. Versplinteren en afschilferen

Een serieus probleem is het versplinteren en afschilferen van natuursteen. Zie je kleine putjes ontstaan of heel kleine schilfertjes waarneemt, dan kun je te maken hebben met een probleem dat je niet zomaar even weer herstelt. Versplinteren en afschilferen kan optreden als natuursteen te maken heeft gekregen met grote hoeveelheden water of als er dooizouten toegepast zijn. Ook nu doen de minerale zouten het verwoestende werk. Deze zouten hechten zich dan net onder het oppervlak. Op die manier wordt er druk in de steen veroorzaakt en is het afbrokkelen van de steen verklaard. Overigens zie je deze problemen aan natuursteen ook wel eens ontstaan als de vloer helemaal met een dampdichte laag is afgesloten, terwijl er van onderuit geprobeerd wordt vocht af te voeren. Ook dan zal de steen versplinteren en is er sprake van versplinteren dan is restauratie vaak niet mogelijk. Heel soms wil stabilisatie van zouten in combinatie met een verstevigd steenoppervlak nog wél eens helpen.

6. Vergelen, een grauwe schrale indruk

Bekender fenomeen is het vergelen van natuursteen. Deze vergeling wordt vooral veroorzaakt door vastgezet vuil. De ooit zo mooie vloer krijgt zo een wat grauwe uitstraling. Overigens kunnen ook bepaalde coatings op den duur vergelen. Dan is er sprake van verroest ijzer in de steen, iets dat bij lichtere kleuren marmer voor grote problemen kan zorgen. Is vuil de veroorzaker van de vergeling, dan kun je de steen eenvoudig reinigen met alkaline reiniger of met behulp van een wasstripper. Is er sprake van oxidatie of veroudering en dus vergeling? Roep dan de hulp van de specialist in.

7. Oneffenheden of hoogteverschillen tussen tegels

Iets dat iedereen ook wel zal herkennen is wat ze in Engeland ook wel ‘lippage’ noemen. De tegels liggen dan niet meer gelijk en de ene tegel ligt wat hoger dan de tegel ernaast. Is er sprake van lippage van tenminste een millimeter, dan moet de vloer gevlakt worden. Deze behandeling doet de vloer toch al goed en doet dus aanzienlijk meer dan het wegnemen van de oneffenheden en hoogteverschillen.
Onze werkwijze
Icon Background
Icon Image
1

Neem vrijblijvend contact

Bel of mail ons vrijblijvend. Wij bespreken telefonisch de conditie van uw vloer en aan de hand daarvan geven wij u een prijsindicatie en informatie over hoe wij uw vloer opknappen.
Icon Background
Icon Image
2

Gratis proefstuk en prijsopgave

Wij komen vrijblijvend naar u toe, op locatie inventariseren wij de werkzaamheden om vervolgens een exacte prijs te berekenen. Daarbij demonstreren wij gratis een proefbehandeling van 2m² op de door u gekozen plek.
Icon Background
Icon Image
3

Wij gaan direct aan de slag!

Bent u tevreden over het proefstuk? Dan starten wij gelijk met de werkzaamheden en heeft u binnen één dag een vloer als nieuw. Is het proefstuk niet naar wens, dan betaalt u helemaal niets!
8. Barsten
Als je natuursteen niet op de goede manier legt, dan kunnen er barsten ontstaan. Die barsten kunnen overigens ook veroorzaakt worden door spanning of trillingen. In veel gevallen kun je de barsten repareren door voor een vulling van polyester of epoxy te kiezen. Belangrijk is wel om als er sprake is van barsten in de vloer de oorzaak te achterhalen. Anders blijf je aan de gang.
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen
Voor na marmerbehandelen

9. Witte puntvlekken

Natuurstenen vloeren krijgen ook wel te maken met zogenaamde witte puntvlekken. Deze beschadiging komt voor bij diverse soorten marmers. Oorzaak is een lichte explosie in de steenkristallen en de puntbelasting op het marmer veroorzaakt vervolgens vlekken. Puntvlekken willen ook nog wel eens veroorzaakt worden door hoge hakken en andere puntig materiaal dat met de vloer in aanraking komt. Afhankelijk van hoe dik de steen is, kunnen witte puntvlekken verholpen worden door te vlakken, te schuren en te slijpen.

10. Waterringen

Op marmeren tafelbladen zie je nog wel eens ringen van water, veroorzaakt door de aanwezigheid van calcium en magnesium in water. Bij verdamping hechten de residuen zich en worden het ringen (en vlekken). Is dit het geval? Ga dan aan de slag met poeder of marmerpolish. Wil je deze ringen voorkomen? Maak dan gebruik van een wax of een steenpasta.

En zo zie je dat natuursteenonderhoud vaak allesbehalve een overbodige luxe is. De professional helpt je verder en zal vlekken verwijderen, slijpen, vlakken, kristalliseren of polijsten om de vloer weer helemaal in orde te maken. Natuursteenonderhoud verlengt de levensduur van de vloer, mits dit natuursteenonderhoud op de juiste manier uitgevoerd wordt. Wil je vlekken verwijderen en af van die lelijke barsten in je vloer? Maak dan vandaag nog een afspraak.

  Boek eengratisdemonstratie
  Ons bedrijf behandelt met veel zorg en expertise natuurstenen vloeren door heel Nederland.
  Bedankt voor je aanvraag!
  We zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden
  Something went wrong
  Please come back and try again